Dobra Ekonomija

Skupština Europske mreže za solidarnu ekonomiju RIPESS Europe

28.09.2022.

U Wrocławu u Poljskoj je od 17. do 20. rujna 2022. održana skupština Europske mreže za solidarnu ekonomiju RIPESS Europe.

Skupštinu je otvorio naš Dražen Šimleša koji je ujedno i glavni koordinator mreže, a lokalni organizator bila je mreža Fair Trade Poland koja se bavi etičnom i pravednom trgovinom.

Skupština se održavala u prekrasnom Eko-Centru koji je od stare ruševine pretvoren u malu održivu džunglu usred grada, u kojoj su okupljene brojne organizacije civilnog društva. Na skupštini je izabran novi Koordinacijski odbor, predstavnici mreže u globalnoj mreži za solidarnu ekonomiju te su izglasana strateška partnerstva s organizacijama kao što su Ecolise i World Fair Trade Organization.
Dogovoren je i rad na reviziji Principa suradnje mreže, pošto su trenutni napisani prije više godina i potrebno ih je obnoviti.

Poseban dio skupštine, kao i uvijek, bio je posvećen upoznavanju s lokalnim aktivistima i predstavnicima društvene i solidarne ekonomije, od umjetničkih asocijacija preko restorana s lokalnom i zdravom hranom do organizacija žena koje se brinu za izbjeglice iz Ukrajine.

Ostale vijesti iz teme

13 Vel 2024

Krajem siječnja naš Dražen Šimleša izabran je za člana Međunarodnog upravnog odbora Nyéléni procesa (Nyéléni International Steering Committee - NISC). 

Pročitaj više >
12 Vel 2024

28.1.2024. održali smo predavanje o dobroj ekonomiji za mlade u sklopu programa "European green activists training".

Pročitaj više >
01 Vel 2023

Ovogodišnji sastanak koordinacijskog odbora Europske mreže za solidarnu ekonomiju RIPESS Europe, čiji smo član, održao se u Parizu od 18. do 21.01.2023.

Pročitaj više >
Više novosti