Sastanak tematske mreže Jedro u Križevcima

24.12.2022.

Prošli je tjedan u Križevcima održan dvodnevni sastanak tematske mreže Jedro.

Zajedno s 10 partnera tematske mreže Jedro i vanjskim pridruženim članicama raspravljali smo o unapređenju sustava upravljanja na tri ključna tematska područja (voda, energetika i otpad) kao doprinos rješavanju ekološke krize i klimatskih promjena.

U okviru sastanka organiziran je i studijski posjet Križevačkim sunčanim krovovima, gradskoj solarnoj elektrani realiziranoj ulozima građana. CIlj je izmjena normativnog okvira kako bi primjeri građanske energije poput križevačkog postali pravilo umjesto iznimke te kako bi se energetska tranzicija u postfosilno društvo omogućila svima.

 

Ostale vijesti iz teme

30 Sje 2023

U veljači se u Zagrebu održava Dan permakulture i tranzicije u sklopu kojeg će predavanje održati i ZMAG-ov član Ivan Zoković.

Pročitaj više >
27 Sje 2023

Prošli smo tjedan posjetili još jedan primjer dobre prakse - regenerativni vinograd i vinariju Munđarov breg iz Frkanovca koju vodi Filip Palašek.

Pročitaj više >
26 Sje 2023

Ovaj kišno - snježni period iskoristili smo za posjet Haskap club u Vukomeriću, obiteljskom gospodarstvu koje se bavi uzgojem organske aronije i sibirske borovnice te pruža usluge ruralnog turizma.

Pročitaj više >
Više novosti