Prirodno graditeljstvo

Samo radimo i gradimo i još malo evo – kuće!

12.07.2019.

Na pola smo puta – tri modula Akademije prirodnog graditeljstva su odrađena!

Akademija prirodnog graditeljstva 2019. polako, ali sigurno napreduje. Završena su tri od ukupno sedam modula: Temeljenje i drvena konstrukcija, Zeleni krovovi i krovni vrtovi i Zidanje balama slame. Uz teorijska predavanja, svaki modul uključuje i praktični rad te su tako dosad polaznici mogli u praksi naučiti kako izgraditi zidne i krovne drvene konstrukcije, postaviti ekstenzivni zeleni krov te pripremiti, odabrati, obraditi i ugraditi bale slama u zidove.

Iskusiti prirodne materijale je jedinstveno i vrijedno iskustvo, a praktični rad i prijenos majstorskih znanja temelj je djelovanja Akademije. U sklopu ovogodišnjeg programa gradi se obiteljska kuća Kovačić-Bajić, arhitekta Ivana Vadanjela, spoj modernog dizajna tradicionalnih materijala, građena drvetom, slamom, glinom i celulozom. A s kućom rastemo i mi i naši polaznici....

Akademija prirodnog graditeljstva održava se uz podršku Grada Velike Gorice, Husqvarna HR/Drezga d.o.o. i Peracto d.o.o.

Ovaj događaj sufinancirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Foto: Branko Sklepić i Mirela Šimaga

Ostale vijesti iz teme

ZMAG je proveo inspirativan dan u Koprivnici gdje su prirodni graditelji održali predavanje na temu organske arhitekture.

Pročitaj više >

Od 15. ožujka 2021. otvorene su prijave za treće izdanje Akademije prirodnog graditeljstva koje će se održati na Recikliranom imanju u Vukomeriću tijekom lipnja, srpnja i rujna 2021. godine.

Pročitaj više >

Pročitajte intervju o počecima i današnjem djelovanju ZMAG-a, aktualnim okolišnim izazovima i rješenjima za održivije i otpornije društvo koje je za Green.hr dao naš osnivač i graditelj Matko Šišak.

Pročitaj više >
Više novosti