Prirodno graditeljstvo

Samo radimo i gradimo i još malo evo – kuće!

12.07.2019.

Na pola smo puta – tri modula Akademije prirodnog graditeljstva su odrađena!

Akademija prirodnog graditeljstva 2019. polako, ali sigurno napreduje. Završena su tri od ukupno sedam modula: Temeljenje i drvena konstrukcija, Zeleni krovovi i krovni vrtovi i Zidanje balama slame. Uz teorijska predavanja, svaki modul uključuje i praktični rad te su tako dosad polaznici mogli u praksi naučiti kako izgraditi zidne i krovne drvene konstrukcije, postaviti ekstenzivni zeleni krov te pripremiti, odabrati, obraditi i ugraditi bale slama u zidove.

Iskusiti prirodne materijale je jedinstveno i vrijedno iskustvo, a praktični rad i prijenos majstorskih znanja temelj je djelovanja Akademije. U sklopu ovogodišnjeg programa gradi se obiteljska kuća Kovačić-Bajić, arhitekta Ivana Vadanjela, spoj modernog dizajna tradicionalnih materijala, građena drvetom, slamom, glinom i celulozom. A s kućom rastemo i mi i naši polaznici....

Akademija prirodnog graditeljstva održava se uz podršku Grada Velike Gorice, Husqvarna HR/Drezga d.o.o. i Peracto d.o.o.

Ovaj događaj sufinancirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Foto: Branko Sklepić i Mirela Šimaga

Ostale vijesti iz teme

Od 26. do 29.5.2022. na Recikliranom imanju u Vukomeriću, održan je prvi modul ovogodišnje, četvrte po redu Akademije prirodnog graditeljstva.

Pročitaj više >

U suradnji s Forumom udruga nezavisne kulture - FUNK, naš voditelj i graditelj Matko Šišak održao je u Koprivnici predavanje pod nazivom Prirodno graditeljstvo.

Pročitaj više >

Prijave za edukacijski ciklus Akademije prirodnog graditeljstva za 2022. godinu su zatvorene, a pripreme za edukaciju su u punom jeku.

Pročitaj više >
Više novosti