Edukacija za održivi razvoj

Reciklirali smo staru odjeću s učenicima OŠ Velika Pisanica

11.05.2020.

ZMAG i Udruga žena Velike Pisanice učili su osnovnoškolce o otpadu i plastici te recikliranju stare odjeće.

U suradnji s Udrugom žena Velike Pisanice, ZMAG je za učenike OŠ Velika Pisanica održao interaktivno predavanje na temu otpada i plastike nakon kojeg je uslijedila radionica recikliranja stare odjeće. Učenici su aktivno sudjelovali postavljanjem raznih pitanja i dijeljenjem iskustva, izradili su torbe od starih majici koje će moći koristiti umjesto plastičnih vrećica i uživali u gledanju animiranog filma koji je prikazan u sklopu predavanja. Predavanje i radionicu održala je Mateja Medić iz ZMAG-a.

Ovaj događaj sufinancirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Ostale vijesti iz teme

Predavanje o ekološkom otisku za škole koje sudjeluju u projektu Otapam li ledenjake? pratilo je 92 srednjoškolca koji su aktivno sudjelovali u traženju odgovora na pitanje kako smanjiti ekološki otisak.

Pročitaj više >

Novo i vrijedno izdanje u ZMAG-ovoj izdavačkoj djelatnosti je praktični priručnik Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj koji je dostupan za besplatno preuzimanje u našoj Bazi znanja.

Pročitaj više >

Aktualni projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost predstavlja Antonia Banović, voditeljica projekta.

Pročitaj više >
Više novosti