Edukacija za održivi razvoj

Razgovarali smo o inicijativi za klimu u školama – kako približiti ovu važnu temu učiteljima i djeci

14.08.2021.

Kao dio inicijative za klimu u školama, ZMAG nastavlja podupirati edukaciju za održivi razvoj u našim školama i cjelokupnom obrazovnom sustavu.

U sklopu inicijative za klimu u školama, 13. srpnja 2021. dr.sc. Julije Domac, posebni savjetnik za energiju i klimu Predsjednika Republike Hrvatske okupio je brojne udruge koje se bave edukacijom o klimatskim promjenama, među kojima i ZMAG. Glavna tema razgovora je bio način na koji možemo učiniti prisutnijom jednu od najvažnijih tema današnjice i približiti je učiteljima i djeci, a razgovaralo se o raznim idejama, među kojima i o Danu klimatskih promjena u školama i Mjesecu edukacije o klimatskim promjenama.

Pored ZMAG-a, na sastanku su sudjelovali i predstavnici udruga Znanstvenici za klimu, Tatavaka, WWF Adria i druge.

Ostale vijesti iz teme

Prijavite se za trening Održivi razvoj kroz Erasmus+ i Europske snage solidarnosti koji će se održati u Hrvatskoj od 12. do 15. listopada 2021.

Pročitaj više >

U ovogodišnjem ljetnom laboratoriju udruge Domino sudjelovao je i ZMAG, a razgovaralo se o otpornosti gradova i građanskoj participaciji.

Pročitaj više >

ZMAG je u srpnju održao dvije kreativne radionice u sklopu ljetnog programa Ljeto kod Tesle Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Pročitaj više >
Više novosti