Edukacije za održivo življenje

Razgovarali smo o inicijativi za klimu u školama – kako približiti ovu važnu temu učiteljima i djeci

14.08.2021.

Kao dio inicijative za klimu u školama, ZMAG nastavlja podupirati edukaciju za održivi razvoj u našim školama i cjelokupnom obrazovnom sustavu.

U sklopu inicijative za klimu u školama, 13. srpnja 2021. dr.sc. Julije Domac, posebni savjetnik za energiju i klimu Predsjednika Republike Hrvatske okupio je brojne udruge koje se bave edukacijom o klimatskim promjenama, među kojima i ZMAG. Glavna tema razgovora je bio način na koji možemo učiniti prisutnijom jednu od najvažnijih tema današnjice i približiti je učiteljima i djeci, a razgovaralo se o raznim idejama, među kojima i o Danu klimatskih promjena u školama i Mjesecu edukacije o klimatskim promjenama.

Pored ZMAG-a, na sastanku su sudjelovali i predstavnici udruga Znanstvenici za klimu, Tatavaka, WWF Adria i druge.

Ostale vijesti iz teme

S ciljem upoznavanja šire zajednice s pozitivnim učincima tranzicijskih inicijativa, održali smo predavanje “Energetska tranzicija – uloga građana i lokalnih zajednica” u gradu Kninu.

Pročitaj više >

Iza nas je i peta po redu radionica iz "ZERO WASTE" serije događanja u Koprivnici - radionica recikliranja plastičnih vrećica pod vodstvom naše Mateje Medić.

Pročitaj više >

Na ovogodišnjem VG FESTU, festivalu urbane kulture u Velikoj Gorici, ZMAG je još jednom pokazao kako na jednostavan i maštovit način ponovno upotrijebiti predmete koji nas svakodnevno okružuju.

Pročitaj više >
Više novosti