Radionica recikliranja plastičnih vrećica u gimnaziji Tituš Brezovački

06.05.2024.

U sklopu serije edukativnih aktivnosti koje, kroz travanj i svibanj, provodimo u njihovoj školi, 23.4. smo u gimnaziji Tituš Brezovački održali radionicu recikliranja plastičnih vrećica.

Radionica je održana u sklopu projekta Škola i zajednica (ŠiZ) koji je fakultativni predmet u srednjim školama, a nadovezuje se i upotpunjuje s međupredmetnom temom građanski odgoj i obrazovanje. ŠiZ se temelji na postavci da je za ostvarivanje osobne i društvene dobrobiti kod učenika nužno razvijati znanja, vještine i stavove o važnosti povezanosti u zajednici i aktivnog djelovanja pojedinaca.

Učeći kroz praksu o 5R principima (Refuse, Reduce, Reuse, Repurpose, Recycle), na radionici smo izrađivali uporabne predmete od odbačenih plastičnih vrećica i time im udahnuli novi život i dali novu svrhu. Nastavljamo sa temama dobre ekonomije, (ne)održive mode, plastičnog zagađenja i učenja vještina življenja po principu 5R.

Ostale vijesti iz teme

21 Svi 2024

7 i 8. svibnja 2024. otputovali smo na jug do naših starih partnera iz LAG More 249. Ovaj put je mjesto edukativnih aktivnosti bio Pirovac i tamošnja osnovna škola.

Pročitaj više >
20 Svi 2024

Nakon uspješne prošlogodišnje radionice, ove smo godine održali trodnevnu radionicu u šumi pored Recikliranog imanja.

Pročitaj više >
20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
Više novosti