Agroekologija

Proljeće u ZMAG-ovom vrtu

15.04.2022.

Novu vrtlarsku sezonu dočekali smo spremni. Na Recikliranom imanju izradili smo dodatne gredice za uzgoj, a stigao je i novi, veliki plastenik u kojeg smo smjestili mnoštvo presadnica.

Premda je suša pomrsila generalne vrtlarske planove, ožujak je savršeno pogodovao za izradu novih gredica. Obzirom da je strateški plan za ovu godinu i povećanje proizvodnje hrane na imanju, vrtekice su na zimu isplanirale još jednu zonu za uzgoj te sukladno tome uspješno oformile još jedan vrt na Recikliranom imanju. Novih 10 gredica rađeno je po principu klasičnih gredica, no ograđene su pletenom ogradom kako bi se osiguralo lakše kretanje i izbjeglo hodanje po mladim biljkama. Za potrebe vrta, nabavili smo i novi, veliki plastenik te u njega smjestili mnoštvo presadnica koje ondje na sigurnom i toplom čekaju da prestanu opasnosti od niskih temperatura i mraza, a tada kreće svakodnevna briga za njih i radovi u vanjskom vrtu.

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti