Edukacije za održivo življenje

Pričali smo o održivosti na European Platform on Learning Mobility

01.12.2021.

ZMAG se odazvao pozivu European Platform on Learning Mobility i održao online predavanje o održivosti.

U sklopu European Platform on Learning Mobility, dijela programa za mlade kreiranog od strane Europske komisije i Vijeća Europe, ZMAG je 25. listopada 2021. održao online predavanje o održivom življenju i razvoju. Polaznici su bili predstavnici njihovih programa i agencija iz EU-a, a ZMAG im je prenio znanja o održivosti, s naglaskom na konceptu  održivosti koji bi nužno trebao uključivati promjene u ekonomiji i brizi za lokalnu zajednicu, a ne samo zelene teme.

U sklopu programa, predstavljen i Erasmus+ projekt EmploySSE kroz koji ZMAG sa partnerima radi na uključivanju tema, vrijednosti i metodologije iz društvene i solidarne ekonomije u kurikulume strukovnog obrazovanja.

Ostale vijesti iz teme

S ciljem upoznavanja šire zajednice s pozitivnim učincima tranzicijskih inicijativa, održali smo predavanje “Energetska tranzicija – uloga građana i lokalnih zajednica” u gradu Kninu.

Pročitaj više >

Iza nas je i peta po redu radionica iz "ZERO WASTE" serije događanja u Koprivnici - radionica recikliranja plastičnih vrećica pod vodstvom naše Mateje Medić.

Pročitaj više >

Na ovogodišnjem VG FESTU, festivalu urbane kulture u Velikoj Gorici, ZMAG je još jednom pokazao kako na jednostavan i maštovit način ponovno upotrijebiti predmete koji nas svakodnevno okružuju.

Pročitaj više >
Više novosti