Edukacije za održivo življenje

Predavanje o energetskoj tranziciji u Kninu

28.07.2022.

S ciljem upoznavanja šire zajednice s pozitivnim učincima tranzicijskih inicijativa, održali smo predavanje “Energetska tranzicija – uloga građana i lokalnih zajednica” u gradu Kninu. 

Predavanje je organizirala Ekološka udruga Krka Knin 22.07., a vodio ga je Ivan Zoković iz ZMAG-a, ujedno i zadrugar Zelene energetske zadruge, voditelj projekta “Križevački sunčani krovovi”, prve hrvatske solarne elektrane koju su financirali građani, aktivni energetski stručnjak u Pokretu Otoka te koordinator energetske tranzicije otoka Korčule.

Predavanje je bilo namijenjeno građanima, predstavnicima javnog i poslovnog sektora te civilnog društva. Zainteresirani su dobili odgovore na pitanja što nam nosi buduće financijsko razdoblje te zašto, kako i koliko se isplati postaviti sunčanu elektranu na vlastite krovove - od ideje, preko izrade projektne dokumentacije od same realizacije.

Ostale vijesti iz teme

U suradnji sa VII gimnazijom u Zagrebu, održali smo 12. svibnja 2023. edukaciju "Permakulturno vrtlarstvo" za učenike.

Pročitaj više >

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb i udrugom Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade održali smo još jednu vrtlarsku edukaciju za starije osobe.

Pročitaj više >

U suradnji s Volonterskim centrom Zagreb, održali smo još jednu radionicu o održivom razvoju u osnovnoj školi Zorke Sever u Popovači.

Pročitaj više >
Više novosti