Edukacije za održivo življenje

Predavanje o energetskoj tranziciji u Kninu

28.07.2022.

S ciljem upoznavanja šire zajednice s pozitivnim učincima tranzicijskih inicijativa, održali smo predavanje “Energetska tranzicija – uloga građana i lokalnih zajednica” u gradu Kninu. 

Predavanje je organizirala Ekološka udruga Krka Knin 22.07., a vodio ga je Ivan Zoković iz ZMAG-a, ujedno i zadrugar Zelene energetske zadruge, voditelj projekta “Križevački sunčani krovovi”, prve hrvatske solarne elektrane koju su financirali građani, aktivni energetski stručnjak u Pokretu Otoka te koordinator energetske tranzicije otoka Korčule.

Predavanje je bilo namijenjeno građanima, predstavnicima javnog i poslovnog sektora te civilnog društva. Zainteresirani su dobili odgovore na pitanja što nam nosi buduće financijsko razdoblje te zašto, kako i koliko se isplati postaviti sunčanu elektranu na vlastite krovove - od ideje, preko izrade projektne dokumentacije od same realizacije.

Ostale vijesti iz teme

Iza nas je i peta po redu radionica iz "ZERO WASTE" serije događanja u Koprivnici - radionica recikliranja plastičnih vrećica pod vodstvom naše Mateje Medić.

Pročitaj više >

Na ovogodišnjem VG FESTU, festivalu urbane kulture u Velikoj Gorici, ZMAG je još jednom pokazao kako na jednostavan i maštovit način ponovno upotrijebiti predmete koji nas svakodnevno okružuju.

Pročitaj više >

Održali smo četvrto po redu ZERO WASTE događanje u Koprivnici, u suradnji s Forumom udruga nezavisne kulture - FUNK: radionicu izrade prirodnih sapuna, pod vodstvom Sabine Makaj.

Pročitaj više >
Više novosti