Dobra Ekonomija

Predavanje o društvenoj i solidarnoj ekonomiji na 25. Sajmu zdravlja

06.05.2022.

U četvrtak 28.4.2022. sudjelovali smo na tematskoj konferenciji pod nazivom "Transformativna ekonomija" u organizaciji Hrvatske mreže zdravih gradova.

Od 25. do 29. travnja održao se 25. Sajam zdravlja s temom „Vizije gradova i prostora“, a Hrvatska mreža zdravih gradova priključila se manifestaciji kroz organizaciju dvije tematske konferencije.  

ZMAG-ov član Dražen Šimleša, sudjelovao je 28.4.2022. na drugoj on-line konferenciji pod nazivom "Transformativna ekonomija". Kroz prezentaciju „Što je društvena i solidarna ekonomija", predstavio je društvenu i solidarnu ekonomiju kao dio naše europske mreže RIPESS Europe, prikazao je razlike u njenoj zastupljenosti diljem zemalja EU te naglasio značaj javnih politika u njenom uvođenju. U tu svrhu predstavio je i naš Priručnik za gradove - Razvoj društvene i solidarne ekonomije kroz javne politike, koji je dostupan za preuzimanje u ZMAG-ovoj BAZI ZNANJA.

Ostale vijesti iz teme

01 Svi 2022

U travnju 2022. održane su posljednje aktivnosti projekta eECONOMIJA kojeg je Zadruga za etično financiranje, zajedno sa ZMAG-om, provodila od listopada 2020. godine.

Pročitaj više >
30 Tra 2022

Pogledajte kratki video o Ekonomiji za opće dobro, međunarodnoj metodologiji koju je na hrvatsko tržište uvela Zadruga za etično financiranje u partnerstvu sa ZMAG-om, u okviru projekta eECONOMIJA.

Pročitaj više >
07 Tra 2022

Članovi ZMAG-a otputovali su u Ženevu na sastanak Koordinacijskog odbora Europske mreže za solidarnu ekonomiju RIPESS Europe.

Pročitaj više >
Više novosti