Poziv na edukaciju za studente u sklopu projekta Zeleni tanjur

23.11.2023.

Pozivamo vas na edukaciju koju će voditi naša Petra Pavleka u suradnji s Udrugom studenata biologije - BIUS, Sekcija za održivi razvoj koja ovaj mjesec provodi projekt pod nazivom "Zeleni tanjur".

Projekt se zasniva na promicanju veganske i održive prehrane kod studentske populacije, a osim same prehrane, cilj projekta je i educirati studente o uzgoju hrane kod kuće i stvaranju zero waste navika prilikom kuhanja.

Na predavanju Ekološko vrtlarenje pričat ćemo o metodama i alatima koji se koriste u ekološkom vrtlarenju te kako uzgojiti mnogo hrane na malo prostora, kako pristupiti vrtu u vašem podneblju. Naučit ćete i osnove planiranja vrta - što se kada sije i sadi, kako se brinuti o presadnicama te poštivati plodored u vrtu. Osvrnut ćemo se i na ekološki pristup štetnicima i korovima te na koji način balansirati ravnotežu u vrtu. Naposljetku, saznat ćete kako osigurati zdravlje biljaka kroz brigu o tlu, pravilnu dohranu prirodnim gnojivima  i pripravcima.

Nakon predavanja uslijedit će kulinarska radionica "Zeleno i fino" na kojoj će polaznici naučiti jednostavne recepte čija je osnova da su zdravi, jeftini i brzo se pripremaju kako bi mlade potakli na promišljanje o cjelovitoj prehrani i razbili mit da je zdrava hrana samo za bogate. Uz navedeno, ovom će se radionicom mladima u praksi približiti zero waste koncept.

Edukacija će se održati u ponedjeljak 27.11.2023., na adresi Marulićev trg 20 (Praktikum 8P2) u Zagrebu. Ulaz je slobodan.

Aktivnost je sufinancirana u sklopu projekta Naša dobra hrana kojeg financijski podržava Rosa Luxemburg Stiftung.

Veselimo se edukativnom druženju!

Ostale vijesti iz teme

13 Vel 2024

Krajem siječnja naš Dražen Šimleša izabran je za člana Međunarodnog upravnog odbora Nyéléni procesa (Nyéléni International Steering Committee - NISC). 

Pročitaj više >
12 Vel 2024

28.1.2024. održali smo predavanje o dobroj ekonomiji za mlade u sklopu programa "European green activists training".

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti