Pozivamo vas na edukaciju koju će voditi naša Petra Pavleka u suradnji s Udrugom studenata biologije - BIUS, Sekcija za održivi razvoj koja ovaj mjesec provodi projekt pod nazivom "Zeleni tanjur".
Projekt se zasniva na promicanju veganske i održive prehrane kod studentske populacije, a osim same prehrane, cilj projekta je i educirati studente o uzgoju hrane kod kuće i stvaranju zero waste navika prilikom kuhanja.
Na predavanju Ekološko vrtlarenje pričat ćemo o metodama i alatima koji se koriste u ekološkom vrtlarenju te kako uzgojiti mnogo hrane na malo prostora, kako pristupiti vrtu u vašem podneblju. Naučit ćete i osnove planiranja vrta - što se kada sije i sadi, kako se brinuti o presadnicama te poštivati plodored u vrtu. Osvrnut ćemo se i na ekološki pristup štetnicima i korovima te na koji način balansirati ravnotežu u vrtu. Naposljetku, saznat ćete kako osigurati zdravlje biljaka kroz brigu o tlu, pravilnu dohranu prirodnim gnojivima i pripravcima.
Nakon predavanja uslijedit će kulinarska radionica "Zeleno i fino" na kojoj će polaznici naučiti jednostavne recepte čija je osnova da su zdravi, jeftini i brzo se pripremaju kako bi mlade potakli na promišljanje o cjelovitoj prehrani i razbili mit da je zdrava hrana samo za bogate. Uz navedeno, ovom će se radionicom mladima u praksi približiti zero waste koncept.
Edukacija će se održati u ponedjeljak 27.11.2023., na adresi Marulićev trg 20 (Praktikum 8P2) u Zagrebu. Ulaz je slobodan.
Aktivnost je sufinancirana u sklopu projekta Naša dobra hrana kojeg financijski podržava Rosa Luxemburg Stiftung.
Veselimo se edukativnom druženju!