Posjetili smo Big Yellow House Resort na Pagu koji kreće na put prema samoodrživosti

04.08.2022.

ZMAG-ova članica Petra Pavleka posjetila je Big Yellow House Resort u Bošani na otoku Pagu čiji je cilj zaokret u samoodrživom smjeru te je o toj temi porazgovarala s njegovim vlasnikom.

Nakon 8 godina vođenja kultnog hostela i lounge bara koji je bio okupljalište kulture i bijeg od popularne novaljske ponude, muzičar Zoran Vujanović 2019. seli priču u prirodnije okruženje. Lokacija se nalazi unutar obalnog pojasa Dubrava - Hanzine koja obuhvaća područje značajnog krajobraza (460.89 ha), a na čijem se jugozapadnom dijelu nalazi i poseban rezervat šumske vegetacije - jedina bjelogorična šuma na otoku, šuma hrasta medunca i bijeloga graba površine 28.45 ha. Podno najviše točke otoka Paga - sv. Vid, s izvorom vode, gdje strme grede i kukovi poniru u Paški zaljev i s pogledom na Velebit ovaj je prostor pun potencijala za ostvarenje željene ideje.

Iako je pandemija usporila provedbu planiranih zahvata, Zoran postepeno krči zarasle dijelove prostora i obnavlja stepeništa i podziđe na kojem je 60-tih godina prošlog stoljeća bio kamp. Mašta o novom ambijentu i vrtovima koji će biti sinergija prirodnih osobitosti i čovjekovih potreba, a mi mu želimo puno uspjeha u ostvaranju.

Ostale vijesti iz teme

18 Ruj 2022

U subotu 10. rujna 2022., udruga ZMAG organizirala je prigodnu proslavu svog 20-og rođendana na Recikliranom imanju Vukomerić.

Pročitaj više >

IV. po redu Akademija prirodnog graditeljstva održana je na Recikliranom imanju u Vukomeriću kroz ukupno 12 radnih dana raspoređena u 3 modula i 96 sati programa.

Pročitaj više >
05 Ruj 2022

29.8.2022. ugostili smo na Recikliranom imanju oko 70 djelatnika Plive povodom njihovog team buildinga.

Pročitaj više >
Više novosti