Posjeta Institutu za genetske resurse

31.07.2018.

Krajem srpnja bile smo u Banja Luci koja nam se jako dopala jer se odmah primjeti kako je grad ozelenjen te pun parkova i drvoreda. Nakon turističkog razgledavanja grada, posjetile smo Institut za genetske resurse u čijem sklopu se nalazi i Banka biljnih gena Republike Srpske. Institut na svoji 30 hektara površine čuva različite sadnice starih sorti, a najponosniji su na svojih 60 sorti jabuka i 40 sorti krušaka. Institut ima svoj rasadnik starih sorti otvoren za javnost, gdje možete za 3-5 konvertibilnih maraka ponijeti doma neku sadnicu koja će vas okusom vratiti u vaše djetinjstvo. Započeli su i s uređenjem prvog Botaničkog vrta u Banja Luci koji će služiti za očuvanje biološke raznolikosti i u edukativne svrhe. Zahvalile bi se znanstvenicima s Instituta koji su nas srdačno primili, lijepo ugostili i pokazali čime se sve bave. Hvala!

Ostale vijesti iz teme

21 Lis 2021

Kako bi izgledao život u svijetu u kojem je opće dobro prioritet, u kojem postoji društvo općeg dobra i ekonomija usklađena s etičkim vrijednostima?

Pročitaj više >
21 Lis 2021

Predstavljamo kratki film nastao na ovogodišnjoj V. Konvenciji prirodnog graditeljstva. Uživajte u gledanju!

Pročitaj više >
19 Lis 2021

Javite se na natječaj za zapošljavanje na radno mjesto Voditelja programa hrane i projekta Društvena banka sjemena i pridružite se ZMAG-ovom dinamičnom timu.

Pročitaj više >
Više novosti