Posjeta Institutu za genetske resurse

31.07.2018.

Krajem srpnja bile smo u Banja Luci koja nam se jako dopala jer se odmah primjeti kako je grad ozelenjen te pun parkova i drvoreda. Nakon turističkog razgledavanja grada, posjetile smo Institut za genetske resurse u čijem sklopu se nalazi i Banka biljnih gena Republike Srpske. Institut na svoji 30 hektara površine čuva različite sadnice starih sorti, a najponosniji su na svojih 60 sorti jabuka i 40 sorti krušaka. Institut ima svoj rasadnik starih sorti otvoren za javnost, gdje možete za 3-5 konvertibilnih maraka ponijeti doma neku sadnicu koja će vas okusom vratiti u vaše djetinjstvo. Započeli su i s uređenjem prvog Botaničkog vrta u Banja Luci koji će služiti za očuvanje biološke raznolikosti i u edukativne svrhe. Zahvalile bi se znanstvenicima s Instituta koji su nas srdačno primili, lijepo ugostili i pokazali čime se sve bave. Hvala!

Ostale vijesti iz teme

ZMAG je u srpnju održao dvije kreativne radionice u sklopu ljetnog programa Ljeto kod Tesle Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Pročitaj više >
02 Kol 2021

Održan i drugi ciklus treninga za buduće stručnjake za mjerenje i praćenje društvenog utjecaja poduzeća međunarodnom metodologijom Economy for the Common Good (ECG).

Pročitaj više >
29 Srp 2021

U novom izdanju magazina D&D koji je na kioscima, inspirirajte se dobrim primjerima iz vrtova Kopenhagena i otoka Krka. 

Pročitaj više >
Više novosti