Posjeta Institutu za genetske resurse

31.07.2018.

Krajem srpnja bile smo u Banja Luci koja nam se jako dopala jer se odmah primjeti kako je grad ozelenjen te pun parkova i drvoreda. Nakon turističkog razgledavanja grada, posjetile smo Institut za genetske resurse u čijem sklopu se nalazi i Banka biljnih gena Republike Srpske. Institut na svoji 30 hektara površine čuva različite sadnice starih sorti, a najponosniji su na svojih 60 sorti jabuka i 40 sorti krušaka. Institut ima svoj rasadnik starih sorti otvoren za javnost, gdje možete za 3-5 konvertibilnih maraka ponijeti doma neku sadnicu koja će vas okusom vratiti u vaše djetinjstvo. Započeli su i s uređenjem prvog Botaničkog vrta u Banja Luci koji će služiti za očuvanje biološke raznolikosti i u edukativne svrhe. Zahvalile bi se znanstvenicima s Instituta koji su nas srdačno primili, lijepo ugostili i pokazali čime se sve bave. Hvala!

Ostale vijesti iz teme

Matko Šišak iz ZMAG-a kandidiran je za nagradu GREENLIDER koja se dodjeljuje osobama koje svojim javnim djelovanjem potiču principe održivog i zelenog načina života. 

Pročitaj više >

Posjetili smo slovensko permakulturno imanje Zavod Veles i dogovorili suradnju na temu permakulture i prirodnog graditeljstva.

Pročitaj više >
16 Ruj 2021

U sklopu redovnih aktivnosti Društvene banke sjemena održana je vrtlarska radionica za članove DBS-a i nekoliko vjernih pratitelja.

Pročitaj više >
Više novosti