Edukacije za održivo življenje

Posjet Waldorfske škole iz Zagreba

08.05.2023.

27.4.2023. posjetili su nas učenici i roditelji te profesori Waldorfske škole iz Zagreba, točnije sedmi i osmi razred, u sklopu terenske nastave fizike i vrtlarstva.

Kroz obilazak Recikliranog imanja pokazali smo im kako primjenjujemo u praksi ono u što vjerujemo i podučavamo. Ovom smo prilikom prenijeli znanje o obnovljivim izvorima energije te pokazali kako funkcioniraju inovativni uređaji poput solarnih kuhala i pećnica. Pričali smo i o pasivnoj solarnoj arhitekturi čiji su principi korišteni prilikom izgradnje našeg imanja tehnikama prirodne gradnje.

Osim edukacije, djeca su uživala u druženju u našoj šumi, a posebno ih se dojmila kućica na stablu. Pričali smo i o nekim novim mogućnostima za suradnju, što bi nam bilo iznimno drago da se ostvari.  

Ostale vijesti iz teme

U sklopu projekta "Kozmos" OŠ Dalj, otišli smo na krajnji istok Hrvatske održati predavanje o izazovima održivog razvoja za djelatnike škole.

Pročitaj više >

U ponedjeljak, 27.11. 2023. održali smo posljednju ovogodišnju edukaciju za mlade o povezanosti hrane i klime koja se provodi u sklopu projekta Naša dobra hrana. 

Pročitaj više >

8.11.2003. smo gostovali u Gimnaziji Karlovac na predmetu Politička geografija kojeg vodi naša dugogodišnja suradnica, profesorica Margareta Kulaš.

Pročitaj više >
Više novosti