Edukacije za održivo življenje

Posjet Waldorfske škole iz Zagreba

08.05.2023.

27.4.2023. posjetili su nas učenici i roditelji te profesori Waldorfske škole iz Zagreba, točnije sedmi i osmi razred, u sklopu terenske nastave fizike i vrtlarstva.

Kroz obilazak Recikliranog imanja pokazali smo im kako primjenjujemo u praksi ono u što vjerujemo i podučavamo. Ovom smo prilikom prenijeli znanje o obnovljivim izvorima energije te pokazali kako funkcioniraju inovativni uređaji poput solarnih kuhala i pećnica. Pričali smo i o pasivnoj solarnoj arhitekturi čiji su principi korišteni prilikom izgradnje našeg imanja tehnikama prirodne gradnje.

Osim edukacije, djeca su uživala u druženju u našoj šumi, a posebno ih se dojmila kućica na stablu. Pričali smo i o nekim novim mogućnostima za suradnju, što bi nam bilo iznimno drago da se ostvari.  

Ostale vijesti iz teme

U suradnji sa VII gimnazijom u Zagrebu, održali smo 12. svibnja 2023. edukaciju "Permakulturno vrtlarstvo" za učenike.

Pročitaj više >

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb i udrugom Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade održali smo još jednu vrtlarsku edukaciju za starije osobe.

Pročitaj više >

U suradnji s Volonterskim centrom Zagreb, održali smo još jednu radionicu o održivom razvoju u osnovnoj školi Zorke Sever u Popovači.

Pročitaj više >
Više novosti