Posjet studenata iz Floride

10.08.2023.

Početkom kolovoza smo na Recikliranom imanju ugostili 20 studenata i profesora agronomije te "Life Science" studija sa Sveučilišta Florida.

Svrha njihovog putovanja bila je obići sadržaje koji pružaju uvid u lokalne agrikulturne tradicije, primjere dobre prakse u poljoprivredi i održivom razvoju te aktivnosti usmjerene na zaštitu okoliša.
 
Studente i profesore smo poveli u stručnu turu po imanju, predstavili smo im naš rad te upoznali s programom agroekologije. Velik interes i iznenađenje pokazali su prema slobodnim kokošima te se oduševili prirodnom gradnjom i Društvenom bankom sjemena čije su sjeme dobili na dar.
 
Nakon ture, studenti su na praktičnoj radionici učili kako sakupiti i ručno očistiti sjeme, što većina njih do sada nije uspjela iskusiti.

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

Nakon uspješne prošlogodišnje radionice, ove smo godine održali trodnevnu radionicu u šumi pored Recikliranog imanja.

Pročitaj više >
20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
Više novosti