Posjet studenata iz Floride

10.08.2023.

Početkom kolovoza smo na Recikliranom imanju ugostili 20 studenata i profesora agronomije te "Life Science" studija sa Sveučilišta Florida.

Svrha njihovog putovanja bila je obići sadržaje koji pružaju uvid u lokalne agrikulturne tradicije, primjere dobre prakse u poljoprivredi i održivom razvoju te aktivnosti usmjerene na zaštitu okoliša.
 
Studente i profesore smo poveli u stručnu turu po imanju, predstavili smo im naš rad te upoznali s programom agroekologije. Velik interes i iznenađenje pokazali su prema slobodnim kokošima te se oduševili prirodnom gradnjom i Društvenom bankom sjemena čije su sjeme dobili na dar.
 
Nakon ture, studenti su na praktičnoj radionici učili kako sakupiti i ručno očistiti sjeme, što većina njih do sada nije uspjela iskusiti.

Ostale vijesti iz teme

27 Ruj 2023

16. i 17. rujna 2023. na ZMAG-ovom Recikliranom imanju uspješno je održan festival Naša dobra hrana 7. Pogledajte i pročitajte kako nam je bilo.

Pročitaj više >
25 Ruj 2023

U suradnji s Interpretacijskim centrom baštine Banovine, ugostili smo učenike 7. i 8. razreda osnovne škole Jabukovac iz Petrinje.

Pročitaj više >
17 Ruj 2023

Početkom rujna ugostili smo 25 mladih iz Rumunjske, Cipra, Italije i Španjolske u sklopu Erasmus+ projekta Greenycrafts - manufactures for the future u organizaciji udruge 4 elementa. 

Pročitaj više >
Više novosti