Ponovno sretno i zajedno gradimo – počela je treća Akademija prirodnog graditeljstva

05.07.2021.

Na Recikliranom imanju u Vukomeriću održan je prvi modul ovogodišnje treće po redu Akademije prirodnog graditeljstva na temu temeljenja i drvenih konstrukcija.

Na Recikliranom imanju u prekrasnoj prirodi Vukomeričkih gorica, ZMAG je otvorio novo eksperimantalno-edukacijsko gradilište na kojem će polaznici Akademije prirodnog graditeljstva graditi kuću od drveta, bala slame i gline. Na prvom modulu ovogodišnje Akademije, održanom od 24. do 27. lipnja 2021., učilo se o prirodnom graditeljstvu, energetici, strojarstvu, projektiranju, rukovanju eletričnim i motornim strojevima i alatima te izradi temelja, a gradila se drvena konstrukcija edukacijske kuće.

Velika nam je čast i zadovoljstvo dijeliti znanje i iskustva s vrijednim polaznicima željnima učenja i stvaranja. Također, hvala Husqvarni koja nam osigurava vrhunsku tehničku podršku Husqvarna i Silky alatima i strojevima.

Akademiju prirodnog graditeljstva podržava Husqvarna i sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture. 

Foto: Matej Čelar

Ostale vijesti iz teme

ZMAG je u srpnju održao dvije kreativne radionice u sklopu ljetnog programa Ljeto kod Tesle Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Pročitaj više >
02 Kol 2021

Održan i drugi ciklus treninga za buduće stručnjake za mjerenje i praćenje društvenog utjecaja poduzeća međunarodnom metodologijom Economy for the Common Good (ECG).

Pročitaj više >
29 Srp 2021

U novom izdanju magazina D&D koji je na kioscima, inspirirajte se dobrim primjerima iz vrtova Kopenhagena i otoka Krka. 

Pročitaj više >
Više novosti