Agroekologija

Pokrenuta stručna praksa za studente agronomije

06.06.2019.

ZMAG je po novome otvoren i za stručne prakse za studente agronomije koji žele živjeti i raditi na održiv način. Upoznajte Maju, studenticu agronomije i ZMAG-ovu praktikanticu.

Prva praktikantica i novo pojačanje vrtekica je Maja Mlinarec koja uskoro završava studij Ekološke poljoprivrede, a u ZMAG-u je završila tečaj permakulture (PDC) i trenutno je polazinica Mirovnih studija koje organizira CMS. Od 2010. volontira u Utočištu za medvjede Kuterevo, a u zadnjih par godina i u organizaciji GAIA Kosovo, koja se bavi permakulturom, ali i edukacijom, mirovnim radom te klimatskim izazovima.

❝Volim prirodne cikluse i autentičnost, a to je nešto što u ZMAG-u mogu pronaći. Iskustvo u ZMAG-u bih preporučila svakom studentu agronomije koji traži drugačiji pristup životu i poljoprivredi.❞ – Maja Mlinarec

Ostale vijesti iz teme

17 Lip 2021

Iza nas je drugi po redu vikend Food Wave treninga koji je ponovno okupio mlade ljude zainteresirane za povezanost hrane i klimatskih promjena, a ovaj put smo učili smo više o o kratkim i solidarnim lancima opskrbe, kompostiranju u stanu i pripremi zdrave hrane.

Pročitaj više >
16 Lip 2021

I ove godine je na Recikliranom imanju održana praksa za studente Agronomskog fakulteta.

Pročitaj više >
10 Lip 2021

Upoznajte naših devet vrijednih aktivnih članova Društvene banke sjemena koji nam pomažu u prikupljanju i očuvanju lokalnih i tradicijskih sorti sjemena.

Pročitaj više >
Više novosti