Agroekologija

Pokrenuta stručna praksa za studente agronomije

06.06.2019.

ZMAG je po novome otvoren i za stručne prakse za studente agronomije koji žele živjeti i raditi na održiv način. Upoznajte Maju, studenticu agronomije i ZMAG-ovu praktikanticu.

Prva praktikantica i novo pojačanje vrtekica je Maja Mlinarec koja uskoro završava studij Ekološke poljoprivrede, a u ZMAG-u je završila tečaj permakulture (PDC) i trenutno je polazinica Mirovnih studija koje organizira CMS. Od 2010. volontira u Utočištu za medvjede Kuterevo, a u zadnjih par godina i u organizaciji GAIA Kosovo, koja se bavi permakulturom, ali i edukacijom, mirovnim radom te klimatskim izazovima.

❝Volim prirodne cikluse i autentičnost, a to je nešto što u ZMAG-u mogu pronaći. Iskustvo u ZMAG-u bih preporučila svakom studentu agronomije koji traži drugačiji pristup životu i poljoprivredi.❞ – Maja Mlinarec

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti