Počela obnova Recikliranog imanja nakon potresa

10.02.2021.

Završila je kampanja za prikupljanje sredstava te je započela obnova edukacijskog centra Reciklirano imanje.

Beskrajno smo zahvalni što ste nam pomogli u našoj kampanji prikupljanja sredstava za obnovu Recikliranog imanja nakon razornog potresa koji nas je sve zadesio krajem 2020. godine. Od donacija građana prikupili smo ukupno 18.695,00 kn i 729 Eura i tim novcem ćemo kupiti dio materijala za obnovu Edukacijskog centra.

Poslovi koji nas čekaju su sljedeći:

  • gradnja tri dimnjaka
  • obnova unutrašnjih zidova ( uklanjanje postojeće žbuke, gradnja podkonstrukcije i ugradnja i obrada nove zemljane žbuke u tri sloja)
  • ugradnja novih instalacija i popravak pumpi i spremnika za potrošnu toplu vodu
  • uklanjanje starih i ugradnja novih podova/plafona i izolacije uništenih poplavom iz 300l spremnika nakon potresa
  • zamjena puknutog kaljenog stakla na stakleniku.

Obnova je u punom jeku, imamo odličnu ekipu građevinara, volontera i prijatelja za koje nema nesavladivih prepreka. Najveći je blagoslov u ovakvim situacijama je pomoć susjeda i prijatelja koji su nam velika podrška. Nadamo se da ćemo do kraja travnja otvoriti ponovo naša vrata za radionice, tečajeve, predavanja, seminare i druženja.

Hvala Vam svima na sudjelovanju i podršci!

Vaš ZMAG

Ostale vijesti iz teme

U okviru projekta EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost i radionice Jačanje kompetencija djece i mladih za rješavanje problema u lokalnoj zajednici, učenici OŠ Kumičić osmislili su pet projekata za zajednicu.

Pročitaj više >
24 Vel 2021

Društvena i solidarna ekonomija je ekonomija budućnosti koja širi solidarnost u društvu i daje prednost dobrobiti ljudi i planeta ispred profita.

Pročitaj više >

Pročitajte intervju o počecima i današnjem djelovanju ZMAG-a, aktualnim okolišnim izazovima i rješenjima za održivije i otpornije društvo koje je za Green.hr dao naš osnivač i graditelj Matko Šišak.

Pročitaj više >
Više novosti