Edukacija za održivi razvoj

Ovo ljeto smo najkreativnije reciklirali kod Tesle

04.08.2021.

ZMAG je u srpnju održao dvije kreativne radionice u sklopu ljetnog programa Ljeto kod Tesle Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Prva u nizu radionica održala se 9. srpnja pod nazivom Mašta reciklira svašta – kreativno recikliranje odjeće, na kojoj su veseli kreativci naučili kako kako ponovno upotrijebiti, odnosno kreativno reciklirati staru T-shirt majicu koja bi inače završila na odlagalištu otpada i od nje su napravili torbu za kupovinu, ogrlicu, ali i mnoge druge kreacije koje su sami spontano osmislili te oduševili voditeljicu radionice Mateju Medić.

Na sljedećoj radionici koja se održala 16. srpnja, sudionici su imali prilike naučiti kako produžiti život plastičnim vrećicama koje predstavljaju veliki problem za okoliš i živi svijet te od njih napraviti pernice i torbice za mobitel. Također, učili su i kako napraviti čvrsto uže od plastičnih vrećica koje su polaznici isprobali kroz zabavnu igru povlačenja užeta.

Zahvaljujući divnim, zanimljivim i kreativnim sudionicima radionice i sjajnim organizatorima programa, iza nas je još jedno zabavno i jako lijepo edukativno iskustvo. Radujemo se novima!

Ostale vijesti iz teme

Prijavite se za trening Održivi razvoj kroz Erasmus+ i Europske snage solidarnosti koji će se održati u Hrvatskoj od 12. do 15. listopada 2021.

Pročitaj više >

Kao dio inicijative za klimu u školama, ZMAG nastavlja podupirati edukaciju za održivi razvoj u našim školama i cjelokupnom obrazovnom sustavu.

Pročitaj više >

U ovogodišnjem ljetnom laboratoriju udruge Domino sudjelovao je i ZMAG, a razgovaralo se o otpornosti gradova i građanskoj participaciji.

Pročitaj više >
Više novosti