Edukacija za održivi razvoj

Ovo je bila sjajna radionica za ljubitelje gljiva koju jedva čekamo ponoviti

14.04.2019.

Neki vole cvijeće, neki rajčice, a neki – bukovače! Upravo za njih organizirali smo radionicu kućnog uzgoja bukovača.

ZMAG je 6. travnja 2019. na Recikliranom imanju u Vukomeriću okupio ljubitelje gljiva koji odlučili naučiti kako u svojoj kuhinji uzgojiti bukovače. Voditelj radionice, Damjan Čudina Pioker, pokazao je mnogobrojnim polaznicima sve korake uzgoja, od pripreme substrata do branja gljiva, i podijelio svoja zanimljiva saznanja o ovom najvećem živućem organizmu na svijetu. Dizale su se ruke, postavljala pitanja, letili komentari, izmijenjivala različita gljivarska iskustva. Uz teorijsko i praktično znanje, svaki polaznik dobio je i svoju vreću nacijepljenu gljivama iz koje će uskoro moći ubrati svoje prve bukovače. Sve u svemu, bila je to sjajna radionica koju jedva čekamo ponoviti.

Ovaj događaj sufinancirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Ostale vijesti iz teme

ZMAG je u srpnju održao dvije kreativne radionice u sklopu ljetnog programa Ljeto kod Tesle Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Pročitaj više >

U Eko kutku na VG Festu održali smo radionicu kreativnog recikliranja za djecu pod nazivom Eko kreativci.

Pročitaj više >

Dražen Šimleša iz ZMAG-a gostovao je kao predavač u edukativnom programu online škole European Municipalist School, namijenjenom aktivizmu u gradovima i urbanim sredinama Europe.

Pročitaj više >
Više novosti