Edukacija za održivi razvoj

Ovo je bila sjajna radionica za ljubitelje gljiva koju jedva čekamo ponoviti

14.04.2019.

Neki vole cvijeće, neki rajčice, a neki – bukovače! Upravo za njih organizirali smo radionicu kućnog uzgoja bukovača.

ZMAG je 6. travnja 2019. na Recikliranom imanju u Vukomeriću okupio ljubitelje gljiva koji odlučili naučiti kako u svojoj kuhinji uzgojiti bukovače. Voditelj radionice, Damjan Čudina Pioker, pokazao je mnogobrojnim polaznicima sve korake uzgoja, od pripreme substrata do branja gljiva, i podijelio svoja zanimljiva saznanja o ovom najvećem živućem organizmu na svijetu. Dizale su se ruke, postavljala pitanja, letili komentari, izmijenjivala različita gljivarska iskustva. Uz teorijsko i praktično znanje, svaki polaznik dobio je i svoju vreću nacijepljenu gljivama iz koje će uskoro moći ubrati svoje prve bukovače. Sve u svemu, bila je to sjajna radionica koju jedva čekamo ponoviti.

Ovaj događaj sufinancirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Ostale vijesti iz teme

Predavanje o ekološkom otisku za škole koje sudjeluju u projektu Otapam li ledenjake? pratilo je 92 srednjoškolca koji su aktivno sudjelovali u traženju odgovora na pitanje kako smanjiti ekološki otisak.

Pročitaj više >

Novo i vrijedno izdanje u ZMAG-ovoj izdavačkoj djelatnosti je praktični priručnik Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj koji je dostupan za besplatno preuzimanje u našoj Bazi znanja.

Pročitaj više >

Aktualni projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost predstavlja Antonia Banović, voditeljica projekta.

Pročitaj više >
Više novosti