Edukacija za održivi razvoj

Otvoren poziv za prijavu na trening Održivi razvoj kroz E+ i ESS

14.09.2021.

Prijavite se za trening Održivi razvoj kroz Erasmus+ i Europske snage solidarnosti koji će se održati u Hrvatskoj od 12. do 15. listopada 2021.

Zaštita okoliša i klime predstavlja jedan od glavnih prioriteta Europske unije, a programi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti važni su instrumenti za izgradnju znanja, vještina i stavova o klimatskim promjenama i održivom razvoju. Prilikom pripreme i provedbe projekata u novom programskom razdoblju svakako je važno uzeti u obzir temu održivog razvoja i/ili uključiti održive i ekološki prihvatljive prakse. Kroz životne primjere i stvarne priče pokušavamo razumjeti što bi to bio održivi razvoj u 21. stoljeću kako bismo mogli donijeti rješenja i odgovore na probleme. Zbog toga se ovaj trening fokusira na pitanja što možemo učiniti na razini programa, organizacija i pojedinaca kako bismo programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti učinili održivijima. Među predavačima bit će i Dražen Šimleša iz ZMAG-a.

Trening je namijenjen sadašnjim i budućim korisnicima programa Erasmus+ u području mladih i Europske snage solidarnosti, koji žele uvesti komponentu održivog razvoja u svoje projekte.

Rok za prijavu je 16. rujna 2021.

Više informacija dostupno je na LINKU.

Ostale vijesti iz teme

Ekološka poljoprivreda i kratki lanci opskrbe u svrhu održivog razvoja lokalne zajednice bila je tema predavanja koje je ZMAG održao u Požegi.

Pročitaj više >

Projekt Food Wave i Reciklirano imanje predstavljeni učenicama i učenicima II. gimnazije u Zagrebu.

Pročitaj više >

ZMAG se odazvao pozivu European Platform on Learning Mobility i održao online predavanje o održivosti.

Pročitaj više >
Više novosti