Edukacije za održivo življenje

Osnažimo mlade da postanu aktivni u području klimatskih promjena i hrane: Food Wave u II. gimnaziji

02.12.2021.

Projekt Food Wave i Reciklirano imanje predstavljeni učenicama i učenicima II. gimnazije u Zagrebu.

U sklopu jesenskog ciklusa edukacija projekta Food Wave, ZMAG je srednjoškolcima iz II. gimnazije u Zagrebu 27. listopada 2021. predstavio projekt namijenjen osnaživanju mladih da postanu aktivni u području klimatskih promjena i hrane te ispričao priču o nastanku i razvoju eko-socijalnog edukacijskog centra Recikliranog imanja. Preko 50 zainteresiranih učenika sa učiteljicama sudjelovalo je u razgovoru i raspravi, a pitanja su najviše bila vezana uz načine na koje se mogu uključiti u projekt Food Wave, ali i kako mogu posjetiti i vidjeti Reciklirano imanje. Nadamo se da je ovo bilo tek prvo u nizu druženja s ovim pametnim mladim ljudima! 

Ostale vijesti iz teme

U sklopu ciklusa edukacija koje provodimo u suradnji s Centrom mladih Ribnjak, nakon vrtlarske radionice u svibnju, uslijedila je radionica kreativnog recikliranja plastičnih vrećica.

Pročitaj više >

U sklopu projekta "Kozmos" OŠ Dalj, otišli smo na krajnji istok Hrvatske održati predavanje o izazovima održivog razvoja za djelatnike škole.

Pročitaj više >

U ponedjeljak, 27.11. 2023. održali smo posljednju ovogodišnju edukaciju za mlade o povezanosti hrane i klime koja se provodi u sklopu projekta Naša dobra hrana. 

Pročitaj više >
Više novosti