Edukacije za održivo življenje

Osnažimo mlade da postanu aktivni u području klimatskih promjena i hrane: Food Wave u II. gimnaziji

02.12.2021.

Projekt Food Wave i Reciklirano imanje predstavljeni učenicama i učenicima II. gimnazije u Zagrebu.

U sklopu jesenskog ciklusa edukacija projekta Food Wave, ZMAG je srednjoškolcima iz II. gimnazije u Zagrebu 27. listopada 2021. predstavio projekt namijenjen osnaživanju mladih da postanu aktivni u području klimatskih promjena i hrane te ispričao priču o nastanku i razvoju eko-socijalnog edukacijskog centra Recikliranog imanja. Preko 50 zainteresiranih učenika sa učiteljicama sudjelovalo je u razgovoru i raspravi, a pitanja su najviše bila vezana uz načine na koje se mogu uključiti u projekt Food Wave, ali i kako mogu posjetiti i vidjeti Reciklirano imanje. Nadamo se da je ovo bilo tek prvo u nizu druženja s ovim pametnim mladim ljudima! 

Ostale vijesti iz teme

Nakon što su učenici IX. Gimnazije bili kod nas na edukaciji, uslijedio je naš posjet njihovoj školi. Za gimnazijalce smo ovom prilikom pripremili 2 radionice recikliranja plastičnih vrećica pod vodstvom naše Mateje Medić,

Pročitaj više >

Na poziv partnera iz CEDRA Split i društvenog poduzeća Održivo d.o.o uputili smo se u dalmatinsko mjesto Cista Velika predstaviti rad našeg centra znanja i Recikliranog imanja.

Pročitaj više >

Sredinom lipnja posjetili su nas učenici Waldorfske škole iz Zagreba, a tema ovog posjeta bila je prirodno graditeljstvo.

Pročitaj više >
Više novosti