Edukacija za održivi razvoj

U Rijeci održano predavanje ZMAG-a o održivom razvoju za učitelje i učiteljice osnovnih škola

22.10.2019.

ZMAG ponovno daje podršku za educiranje o održivom razvoju.

Nakon gostovanja u Kninu ovog ljeta, ponovno u suradnji s ekipom iz Zelene Istre i Centra za mirovne studije, ZMAG je 3. i 4. listopada 2019. u Rijeci održao predavanje o održivom razvoju u 21. stoljeću, namijenjeno učiteljima i učiteljicama osnovnih škola iz Istarske i Primorsko-goranske županije koje provode Građanski odgoj i obrazovanje (GOO) kao izvannastavnu aktivnost. Bilo je posebno zanimljivo tražiti što vidljive, što manje vidljive poveznice između održivog razvoja i Građanskog odgoja i obrazovanja. Zaključak je: nema održivog razvoja bez Građanskog odgoja i obrazovanja i nema Građanskog odgoja i obrazovanja bez održivog razvoja.

 

 

 

Ostale vijesti iz teme

Predavanje o ekološkom otisku za škole koje sudjeluju u projektu Otapam li ledenjake? pratilo je 92 srednjoškolca koji su aktivno sudjelovali u traženju odgovora na pitanje kako smanjiti ekološki otisak.

Pročitaj više >

Novo i vrijedno izdanje u ZMAG-ovoj izdavačkoj djelatnosti je praktični priručnik Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj koji je dostupan za besplatno preuzimanje u našoj Bazi znanja.

Pročitaj više >

Aktualni projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost predstavlja Antonia Banović, voditeljica projekta.

Pročitaj više >
Više novosti