Edukacija za održivi razvoj

Održana Ljetna škola AEGEE-a na Recikliranom imanju

03.09.2019.

Reciklirano imanje ponovno je ugostilo zanimljivu i zabavnu Ljetnu školu Udruge studenata Europe.

I ovog ljeta nastavili smo tradiciju održavanja Ljetne škole Udruge studenata Europe – AEGEE na Recikliranom imanju. U ponedjeljak, 22. srpnja 2019., ugostili smo međunarodne studente iz desetak europskih zemalja koji su, kroz stručno vodstvo po Recikliranom imanju i radionice recikliranja odjeće i plastičnih vrećica, imali priliku učiti o održivom razvoju i ekologiji te problematici tekstilne industrije i zagađenja plastikom. Neki su uistinu predano sudjelovali u učenju kako starim stvarima udahnuti novi život pa su tako od plastičnih vrećica, osim pernica i torbica, pokušavali napraviti čak i čaše. Bravo za ideju i trud, nema veze što su propušale vodu :)

 

 

 

Ostale vijesti iz teme

Predavanje o ekološkom otisku za škole koje sudjeluju u projektu Otapam li ledenjake? pratilo je 92 srednjoškolca koji su aktivno sudjelovali u traženju odgovora na pitanje kako smanjiti ekološki otisak.

Pročitaj više >

Novo i vrijedno izdanje u ZMAG-ovoj izdavačkoj djelatnosti je praktični priručnik Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj koji je dostupan za besplatno preuzimanje u našoj Bazi znanja.

Pročitaj više >

Aktualni projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost predstavlja Antonia Banović, voditeljica projekta.

Pročitaj više >
Više novosti