Edukacije za održivo življenje

Održana još jedna vrtlarska radionica u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb

15.05.2023.

U suradnji s Volonterskim centrom Zagreb, održali smo još jednu radionicu u sklopu projekta  “Volonterstvo u školama – zajedno za humanije društvo”.

Radionica je održana 2.5.2023. u osnovnoj školi Zorke Sever u Popovači za 100 učenika. S našom Petrom su na terenu ovaj put bila i tri ZMAG-ova volontera - Una, Nina i Jerko, a kroz par školskih sati proveli su niz aktivnosti. S učenicima su razgovarali o važnosti bioraznolikosti i ulozi bilja i životinja u ekosustavu, a zatim su učenici nacrtali svoju viziju bioraznolikog školskog vrta. Kiša im nije pokvarila planove - uspješno su posadili bobičasto voće, cvijeće, povrće i začine, a mladi učenici iz Popovače pokazali su svoje vrtlarske vještine i znanje jer mnogi od njih pomažu svojim roditeljima u vrtlarskim poslovima.

Cilj projekta “Volonterstvo u školama – zajedno za humanije društvo” je upoznati učenike s pojmom i dobrobitima volontiranja te ih motivirali da se uključe u različite volonterske aktivnosti, a projekt je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Ostale vijesti iz teme

U suradnji sa VII gimnazijom u Zagrebu, održali smo 12. svibnja 2023. edukaciju "Permakulturno vrtlarstvo" za učenike.

Pročitaj više >

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb i udrugom Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade održali smo još jednu vrtlarsku edukaciju za starije osobe.

Pročitaj više >

27.4.2023. posjetili su nas učenici i roditelji te profesori Waldorfske škole iz Zagreba, u sklopu terenske nastave fizike i vrtlarstva.

Pročitaj više >
Više novosti