Agroekologija

Od Kopenhagena do Krka – ZMAG i Dom i dizajn vode vas u vrtove koji inspiriraju

29.07.2021.

U novom izdanju magazina D&D koji je na kioscima, inspirirajte se dobrim primjerima iz vrtova Kopenhagena i otoka Krka. 

Prelistajte D&D i sa ZMAG-ovom vrtekicom Sendy Osmičević posjetite Kopenhagen i tamošnju senzaciju – OesterGRO. Riječ je o "farmi među oblacima" koja se nalazi na krovu autosalona, a koju čini vrt od 600 kvadrata sa staklenikom (koji se preko vikenda pretvara u restoran), kokošinjcem, kompostom, košnicama za pčele i zečevima. Nakon Kopenhagena, svratite u ekološki vrt Zlate Nanić, pionirke biovrtlarenja u Hrvatskoj, i u njezino carstvo različitih biljaka  – salate, graška, kelja, špinata... ali i grožđa, kivija, mandarina i nekoliko vrsta malina i jagoda. I za kraj, upoznajte se s makrame tehnikom vezenja čvorova.

Ostale vijesti iz teme

06 Lip 2022

Od 24. do 27.5.2022. ZMAG je sudjelovao na završnom susretu Balkan Beets projekta u organizaciji austrijske udruge Arche Noah.

Pročitaj više >
03 Lip 2022

ZMAG-ova članica Mateja Medić sudjelovala je od 18. do 20. svibnja 2022. godine u Milanu na edukaciji za trenere u sklopu projekta Food Wave - Empowering Urban Youth for Climate Action.

Pročitaj više >
02 Lip 2022

I ove godine ZMAG prima studente Agronomskog fakulteta na stručnu praksu koja se odvija na Recikliranom imanju Vukomerić.

Pročitaj više >
Više novosti