Dobra Ekonomija

Priručnik za gradove – razvoj društvene i solidarne ekonomije kroz javne politike

30.12.2021.

Priručnik za gradove – razvoj društvene i solidarne ekonomije kroz javne politike, dostupan je za preuzimananje u našoj BAZI ZNANJA pod rubrikom Dobra ekonomija.

Priručnik je objavljen u sklopu projekta Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju (PDSE) unutar kojeg smo promovirali i zagovarali društvenu i solidarnu ekonomiju u Hrvatskoj kroz multisektorsku suradnju i kreiranje javnih politika za poboljšanje kvalitete života i upravljanje održivim ekonomskim i društvenim razvojem u lokalnoj zajednici.

Projekt je financiran kroz Švicarsko–hrvatski program suradnje koji provodi Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske kroz Poziv Osnaživanje hrvatsko-švicarskih partnerstava za lokalni društveno-ekonomski rast i razvoj.
Projekt Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 

Projekt je sufinanciran kroz Švicarsko–hrvatski program suradnje. Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena na ovoj internetskoj stranici isključiva su odgovornost ZMAG-a i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ostale vijesti iz teme

29 Pro 2021

U sklopu turneje po Hrvatskoj pod nazivom Društveni poduzetnici i njihov pozitivan društveni utjecaj u kontekstu mjerenja i kvantificiranja društvenog utjecaja ZEF i ZMAG održali su predavanje u Karlovcu i predstavili lokalni primjer dobre prakse s područja Karlovačke županije.

Pročitaj više >
24 Pro 2021

Zadruga za etično financiranje i ZMAG organizirali su prvu konferenciju za klijente, uz prateće predavanje pod nazivom Ekonomija za opće dobro – ECG.

Pročitaj više >
22 Pro 2021

U trećem ciklusu edukacija za buduće ECG stručnjake, ZEF i ZMAG su još jednom okupili šaroliko društvo entuzijasta/ica i prenijeli im znanja o mjerenju i praćenju društvenog utjecaja poduzeća te izrade nefinancijskih izvještaja putem postojeće metodologije Economy for the Common Good (ECG).

Pročitaj više >
Više novosti