Novo gostovanje u gimnaziji Tituš Brezovački

31.05.2024.

2. i 7.svibnja 2024. ponovno smo posjetili gimnaziju Tituš Brezovački gdje smo održali gostujuća predavanja o vrlo aktualnim problemima plastičnog zagađenja i (ne)održive mode.

Sve nas užasavaju podaci o sveprisutnosti mikroplastike te da svatko od nas u svoje tijelo unese 50 plastičnih vrećica godišnje (ako gledamo samo sebičnu ljudsku perspektivu jer plastično zagađenje je pogubno i za ostali živi svijet). No, to je, nažalost, naša realnost s kojom se trebamo uhvatiti u koštac i raditi na ublažavanju plastične katastrofe.

Nimalo nas ne umiruju niti podaci o tekstilnoj industriji i njeno visokopozicionirano mjesto u emisiji stakleničkih plinova, iskorištavanju sirovina i uništavanju prašuma, tla, vode. Osim o problemima, pričali smo i o rješenjima te važnosti promjene životnih navika i obrazaca ponašanja u smjeru cirkularnih praksi.

Bilo nam je dvino svjedočiti o širini osviještenosti, znanja i spremnosti na primjenu i promjenu kod mladih ljudi koji su sudjelovali na predavanjima. Ono nam je dalo nam još veći poticaj i smisao ovome što radimo. 

Ostale vijesti iz teme

12 Lip 2024

Na poziv grada Velika Gorica, u subotu 8.6.2024., sudjelovali smo na VG festu kroz održavanje radionice u eko kutku.

Pročitaj više >
10 Lip 2024

U subotu 25.5.2024. proslavili smo velikih 25 godina Recikliranog imanja, uz bogat cjelodnevni i večernji program.

Pročitaj više >
04 Lip 2024

29.5.2024. održali smo radionicu u mjesnom odboru Brestje u Sesvetama.

Pročitaj više >
Više novosti