Edukacija za održivi razvoj

Novi "održivi" trening u Sinju za udrugu Argonauta

11.11.2019.

Nastavak suradnje ZMAG-a i udruge Argonauta s novim ciklusom predavanja o održivom razvoju.

Nastavlja se ZMAG-ova suradnja s udrugom Argonauta s otoka Murtera, kroz podršku u njihovom obrazovnom projektu te edukaciju učiteljica i učitelja s otoka Murtera i okolnih mjesta o održivom razvoju.

Za buduće lokalne koordinatore Plave eko-patrole koji će nakon provedenih treninga voditi djecu kroz edukaciju o održivom razvoju, od 25. do 27. listopada 2019. u Sinju održan je novi ZMAG-ov trening. Prošli ciklus predavanja bio je usmjerena na održivi razvoj u 21. stoljeću, kako ga trebamo shvaćati i kako ga prakticirati, a novi trening bio je posvećen poučavanju o održivom razvoju u 21. stoljeću. Pričalo se o glavnim načinima i metodama poučavanja s naglaskom na razumijevanje ekopismenosti, kao temelja i prvog koraka u tom procesu. Polaznici su učili o održivom razvoju kroz igre Chain Reaction i Changemakers, a na njihov zahtjev održano je dodatno predavanje o hrani kao jednom od najbitnijih područja održivog razvoja, ali i kao područja koje je izrazito pogodono za poučavanje djece i mladih o održivom razvoju.

Također, u suradnji s trenerom Domagojem Kovačićem počele su pripreme polaznika i polaznica za njihov završni rad. Još jedan susret i oni će biti spremni, a ZMAG će nastaviti sa širenjem znanja i prakse za održivo življenje i razvoj.

Ostale vijesti iz teme

Predavanje o ekološkom otisku za škole koje sudjeluju u projektu Otapam li ledenjake? pratilo je 92 srednjoškolca koji su aktivno sudjelovali u traženju odgovora na pitanje kako smanjiti ekološki otisak.

Pročitaj više >

Novo i vrijedno izdanje u ZMAG-ovoj izdavačkoj djelatnosti je praktični priručnik Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj koji je dostupan za besplatno preuzimanje u našoj Bazi znanja.

Pročitaj više >

Aktualni projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost predstavlja Antonia Banović, voditeljica projekta.

Pročitaj više >
Više novosti