ZMAG-ove priče o aktivistici Vandani Shivi i staroj društvenoj igri Mankali u D&D Vrt

01.02.2021.

ZMAG-ove vrtekice za novo izdanje magazina D&D predstavljaju borkinju za slobodu sjemena Vandanu Shivu i otkrivaju sve što trebate znati o jednoj od najstarijih društvenih igara na svijetu koja se igra sa sjemenom – Mankali.

U novom izdanju D&D koje je na kioscima upoznajte doktoricu znanosti i aktivistkinju Vandanu Shivu koju nazivaju i "rock zvijezdom" ekološke poljoprivrede te doznajte kako se igra Mankala, jedna od najstarijih društvenih igara na svijetu koja se temelji na sijanju i hvatanju sjemena prebacivanjem sjemenki iz jedne posudice u drugu, ali i kako ju možete sami izraditi. Za D&D pišu ZMAG-ove vrtekice – Sendy Osmičević i Marija Zrnić.

Ostale vijesti iz teme

02 Ožu 2021

Svake godine u dva biltena, namijenjena članovima Društvene banke sjemena, ZMAG predstavlja svoje aktivnosti, novosti i zanimljivosti iz područja sjemena. 

Pročitaj više >
02 Ožu 2021

U Ludbregu je od 17. do 19. veljače 2021. održan Trening društvene i solidarne ekonomije na kojem su predstavnici lokalne zajednice imali priliku osmisliti i razraditi projektnu ideju solidarnog kratkog lanca opskrbe.

Pročitaj više >
02 Ožu 2021

Za članove Društvene banke sjemena ZMAG je pripremio Priručnik za sjetvu koji donosi sve što trebate znati o presadnicama za svoj vrt.

Pročitaj više >
Više novosti