Nove priče iz vrtova ZMAG-a u aktualnom izdanju D&D magazina: sve što trebate znati o silika-gelu i trapu

09.11.2021.

U novom broju magazina D&D kolumnistica iz vrtova ZMAG-a Sendy Osmičević otkriva sve prednosti silika-gela i sve zamke trapa.

Umjesto zamrzavanja, povrće i voće se tijekom zime može čuvati plitkim ukapanjem u zemlju, no dovoljna će biti i kanta s pijeskom, koju treba staviti u prozračan, mračan i hladan prostor. Riječ je o takozvanom trapu, a u aktualnom tiskanom izdanju D&D otkrijte koje sve vrste trapa postoje i kako uz njegovu pomoć možete jednostavno skladištiti povrće i održavati ga svježim skroz do proljeća, odnosno sačuvati njegove hranidbene vrijednosti i vitalnost tijekom zime.

Također, Sendy Osmičević otkriva i kako male vrećice sa silikonskim kuglicama koje najčešće služe kao sredstvo za upijanje vlage kod obuće možete koristiti i u preventivnoj zaštiti sjemena od vlage. 

D&D redovito donosi priče iz vrtova ZMAG-a – o sjemenu i vrtlarenju, uzorima i planovima, projektima i radionicama – a pričaju ih Sendy Osmičević i Marija Zrnić, poznatije kao ZMAG-ove vrtekice.

Ostale vijesti iz teme

06 Pro 2021

U sklopu drugog ciklusa Food Wave treninga za mlade, studentima Agronomskog fakulteta održana su predavanja o izazovima u području hrane, povezanosti ekološkog otiska i hrane te zdravoj i održivoj prehrani.

Pročitaj više >
06 Pro 2021

Na predavanju su predstavljeni projekt eECONOMIJA, ekonomski model Ekonomija za opće dobro i ECG metodologija mjerenja društvenog i okolišnog utjecaja poduzeća, uz poseban naglasak na teme društvenog poduzetništva i nefinancijskog izvještavanja.

Pročitaj više >

Ekološka poljoprivreda i kratki lanci opskrbe u svrhu održivog razvoja lokalne zajednice bila je tema predavanja koje je ZMAG održao u Požegi.

Pročitaj više >
Više novosti