Edukacija za održivi razvoj

Nova suradnja s Udrugom za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta

28.10.2019.

U Parku prirode Krka u Lozovcu održan je ciklus predavanja o održivom razvoju, ekološkom otisku i kvaliteti života.

Nakon više godina praćenja, osluškivanja i dogovaranja konačno je ostvarena suradnja ZMAG-a i udruge Argonauta s otoka Murtera. Od 11. do 13. listopada 2019.  ZMAG je u Parku prirode Krka u Lozovcu održao ciklus predavanja o održivom razvoju, ekološkom otisku i kvaliteti života za 20-ak njihovih budućih lokalnih koordinatora Plave eko-patrole koji će nakon provedenih treninga voditi djecu kroz edukaciju o održivom razvoju. Uz odlično nadopunjavanje s trenerom Domagojem Kovačićem koji je sudionicima prenio znanja o modelima učenja, grupnom radu, participaciji, iskustvenom krugu učenja.

U dva dana vrlo intenzivnog programa i druženja, ZMAG i Argonauta zajedno su kreirali program edukacije o održivom razvoju i započeli prvi od tri vikend-treninga za vještine i stavove koje bi trebali usvojiti zainteresirani učitelji i učiteljice s Murtera i okolnih mjesta te budući voditelji Plave Eko-patrole. Ponovno smo pratili razvoj održivog razvoja i na koji način se on danas treba shvaćati i posebno primijenjivati, pričali smo o vezi kvalitete ekosustava i našem zadovoljstvu kvalitetom života, učili i mjerili svi skupa ekološki otisak, gledali edukativne filmove i igrali se... zajedno učili kako je živjeti održivi razvoj te, unatoč ponekad i teškim temama, inspirirali se da učinimo svijet još ljepšim mjestom za život.

 

 

Ostale vijesti iz teme

Predavanje o ekološkom otisku za škole koje sudjeluju u projektu Otapam li ledenjake? pratilo je 92 srednjoškolca koji su aktivno sudjelovali u traženju odgovora na pitanje kako smanjiti ekološki otisak.

Pročitaj više >

Novo i vrijedno izdanje u ZMAG-ovoj izdavačkoj djelatnosti je praktični priručnik Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj koji je dostupan za besplatno preuzimanje u našoj Bazi znanja.

Pročitaj više >

Aktualni projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost predstavlja Antonia Banović, voditeljica projekta.

Pročitaj više >
Više novosti