Edukacija za održivi razvoj

Nastavljamo s obrazovanjem za održivi razvoj i djelovanje unatoč COVID-19 virusu

14.09.2020.

U okviru nastavka ZMAG-ove suradnje s udrugama Zelena Istra i Centar za mirovne studije na projektu Znanje za održivo djelovanje, ZMAG je u Zagrebu održao dvodnevnu edukaciju o održivom razvoju.

Dvodnevna radionica o održivom razvoju, organizirana uokviru nastavka ZMAG-ove suradnje s udrugama Zelena Istra i Centar za mirovne studije na projektu Znanje za održivo djelovanje, pružila je odgovor na pitanje – kako primjenjivati održivi razvoj u školama. Edukacija je bila namijenjena učiteljima i učiteljicama iz Osijeka, Zagreba, Siska i Krapinsko-zagorske županije koji provode Građanski odgoj i obrazovanje. Učili smo koliko su održivi razvoj i GOO nerazdvojni i kako jedno ne postoji bez drugoga te na koji način se brojne teme preklapaju i mogu zajedno predavati. U vrijeme virusa COVID-19 rad u školama postaje sve izazovniji i zahtjevniji, a izvaninstitucionalno obrazovanje gotovo nemoguće pa je seminar bio usmjeren na teme i praktične vježbe koje učitelji i učiteljice mogu sami provoditi u razredima s djecom.

Ostale vijesti iz teme

Predavanje o ekološkom otisku za škole koje sudjeluju u projektu Otapam li ledenjake? pratilo je 92 srednjoškolca koji su aktivno sudjelovali u traženju odgovora na pitanje kako smanjiti ekološki otisak.

Pročitaj više >

Novo i vrijedno izdanje u ZMAG-ovoj izdavačkoj djelatnosti je praktični priručnik Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj koji je dostupan za besplatno preuzimanje u našoj Bazi znanja.

Pročitaj više >

Aktualni projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost predstavlja Antonia Banović, voditeljica projekta.

Pročitaj više >
Više novosti