Edukacija za održivi razvoj

Nastavljamo s obrazovanjem za održivi razvoj i djelovanje unatoč COVID-19 virusu

14.09.2020.

U okviru nastavka ZMAG-ove suradnje s udrugama Zelena Istra i Centar za mirovne studije na projektu Znanje za održivo djelovanje, ZMAG je u Zagrebu održao dvodnevnu edukaciju o održivom razvoju.

Dvodnevna radionica o održivom razvoju, organizirana uokviru nastavka ZMAG-ove suradnje s udrugama Zelena Istra i Centar za mirovne studije na projektu Znanje za održivo djelovanje, pružila je odgovor na pitanje – kako primjenjivati održivi razvoj u školama. Edukacija je bila namijenjena učiteljima i učiteljicama iz Osijeka, Zagreba, Siska i Krapinsko-zagorske županije koji provode Građanski odgoj i obrazovanje. Učili smo koliko su održivi razvoj i GOO nerazdvojni i kako jedno ne postoji bez drugoga te na koji način se brojne teme preklapaju i mogu zajedno predavati. U vrijeme virusa COVID-19 rad u školama postaje sve izazovniji i zahtjevniji, a izvaninstitucionalno obrazovanje gotovo nemoguće pa je seminar bio usmjeren na teme i praktične vježbe koje učitelji i učiteljice mogu sami provoditi u razredima s djecom.

Ostale vijesti iz teme

Obrazovni modul za odrasle #6: Kako kvalitetno financirati inicijativu – crowdfunding i projektno financiranje

Pročitaj više >

Obrazovni modul za odrasle #5: Komunikacija u svrhu zagovaranja – koji su oblici zagovaranja i kako zagovarati uvođenjem promjena za održivi razvoj

Pročitaj više >

Prijavite se na treći pjesničko–ekološki rezidencijski program, ovaj put na temu dobre ekonomije, koji će se, pod nazivom Siječanj za sjećanje, održati od 15. do 17. siječnja 2021. godine na Recikliranom imanju Vukomerić.

Pročitaj više >
Više novosti