Edukacija za održivi razvoj

Nastavak ZMAG-ovih radionica u OŠ Velika Pisanica

21.10.2020.

Novim radionicama za osnovnoškolce nastavlja se suradnja ZMAG-a s Udrugom žena Velika Pisanica.

ZMAG je 8. listopada 2020. u OŠ Velika Pisanica održao radionice filcanja vune, prirodne kozmetike i izrade smoothija. S prvašićima smo filcali vunene cvjetove, a učenicima viših razreda pokazali smo kako izraditi prirodnu kozmetiku u kućnoj radinosti – ovaj put izrađivao se dezić i melem. Učenici šestog razreda sudjelovali su u radionici izrade smoothija koja je nastavak rujanske radionice o zdravoj prehrani i održivoj potrošnji. Hrabro su probavali smoothije, a na naše veliko izneneđenje i radost, pobjedu su odnijeli zeleni smoothiji. Veselimo se novim prilikama za suradnju i edukativno druženje sa školarcima!

Ovaj događaj sufinancirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Ostale vijesti iz teme

Predavanje o ekološkom otisku za škole koje sudjeluju u projektu Otapam li ledenjake? pratilo je 92 srednjoškolca koji su aktivno sudjelovali u traženju odgovora na pitanje kako smanjiti ekološki otisak.

Pročitaj više >

Novo i vrijedno izdanje u ZMAG-ovoj izdavačkoj djelatnosti je praktični priručnik Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj koji je dostupan za besplatno preuzimanje u našoj Bazi znanja.

Pročitaj više >

Aktualni projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost predstavlja Antonia Banović, voditeljica projekta.

Pročitaj više >
Više novosti