Na radionici izrade veganskog sushija naučili smo izraditi futumaki, usumaki, Kalifornija maki, nigiri sushi i tamari sushi.
Zadnja ljetna ZMAG-ova radionica održana je 28. srpnja 2020. na Recikliranom imanju u Vukomeriću, a bila je posvećena izradi sushija – i to veganskog. Radionicu je vodio Kruno Vuljar, nekadašnji sushi kuhar s trogodišnjim iskustvom, trenutno permakulturist koji vodi radionice vrtlarenja.
Polaznici radionice naučili su pravilno kuhati rižu i pripremiti povrće za sushi, ukiseliti đumbir i napraviti wasabi pastu te izraditi nekoliko vrsta sushija: futomaki (velika rolica alga izvana), usumaki (mala rolica alga izvana), Kalifornija maki (alga iznutra sezam izvana), nigiri sushi (duguljasti komadići sa povrćem na vrhu), tamari sushi (okruglasti sushi sa povrćem na vrhu). Najbolji dio radionice bilo je, naravno, kušanje svih vrsta sushija.
Ovaj događaj sufinancirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.