Edukacije za održivo življenje

Nakon ove radionice – (veganski) sushi je u duši

20.08.2020.

Na radionici izrade veganskog sushija naučili smo izraditi futumaki, usumaki, Kalifornija maki, nigiri sushi i tamari sushi.

Zadnja ljetna ZMAG-ova radionica održana je 28. srpnja 2020. na Recikliranom imanju u Vukomeriću, a bila je posvećena izradi sushija – i to veganskog. Radionicu je vodio Kruno Vuljar, nekadašnji sushi kuhar s trogodišnjim iskustvom, trenutno permakulturist koji vodi radionice vrtlarenja.

Polaznici radionice naučili su pravilno kuhati rižu i pripremiti povrće za sushi, ukiseliti đumbir i napraviti wasabi pastu te izraditi nekoliko vrsta sushija: futomaki (velika rolica alga izvana), usumaki (mala rolica alga izvana), Kalifornija maki (alga iznutra sezam izvana), nigiri sushi (duguljasti komadići sa povrćem na vrhu), tamari sushi (okruglasti sushi sa povrćem na vrhu). Najbolji dio radionice bilo je, naravno, kušanje svih vrsta sushija.

Ovaj događaj sufinancirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Ostale vijesti iz teme

U Zagrebu i na ZMAG-ovom Recikliranom imanju Vukomerić održan je prvi "DiscoverEU" post-travel sastanak u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU na kojem smo sudjelovali kao treneri.

Pročitaj više >

U petak, 4.10.2024. proveli smo divan jesenski dan na Recikliranom imanju s učiteljima Osnovne škole Jurja Barakovića iz Ražanca.

Pročitaj više >

Sredinom lipnja posjetili su nas učenici polaznici izvannastavne aktivnosti građanskog odgoja i obrazovanja Zajednica aktivnih građana – ZAG iz OŠ Ivana Meštrovića.

Pročitaj više >
Više novosti