Edukacija za održivi razvoj

Nakon ove radionice – (veganski) sushi je u duši

20.08.2020.

Na radionici izrade veganskog sushija naučili smo izraditi futumaki, usumaki, Kalifornija maki, nigiri sushi i tamari sushi.

Zadnja ljetna ZMAG-ova radionica održana je 28. srpnja 2020. na Recikliranom imanju u Vukomeriću, a bila je posvećena izradi sushija – i to veganskog. Radionicu je vodio Kruno Vuljar, nekadašnji sushi kuhar s trogodišnjim iskustvom, trenutno permakulturist koji vodi radionice vrtlarenja.

Polaznici radionice naučili su pravilno kuhati rižu i pripremiti povrće za sushi, ukiseliti đumbir i napraviti wasabi pastu te izraditi nekoliko vrsta sushija: futomaki (velika rolica alga izvana), usumaki (mala rolica alga izvana), Kalifornija maki (alga iznutra sezam izvana), nigiri sushi (duguljasti komadići sa povrćem na vrhu), tamari sushi (okruglasti sushi sa povrćem na vrhu). Najbolji dio radionice bilo je, naravno, kušanje svih vrsta sushija.

Ovaj događaj sufinancirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Ostale vijesti iz teme

Predavanje o ekološkom otisku za škole koje sudjeluju u projektu Otapam li ledenjake? pratilo je 92 srednjoškolca koji su aktivno sudjelovali u traženju odgovora na pitanje kako smanjiti ekološki otisak.

Pročitaj više >

Novo i vrijedno izdanje u ZMAG-ovoj izdavačkoj djelatnosti je praktični priručnik Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj koji je dostupan za besplatno preuzimanje u našoj Bazi znanja.

Pročitaj više >

Aktualni projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost predstavlja Antonia Banović, voditeljica projekta.

Pročitaj više >
Više novosti