Kad se male ruke slože – graditi se (super) može

12.07.2021.

Na Recikliranom imanju u Vukomeriću održan je drugi modul ovogodišnje treće po redu Akademije prirodnog graditeljstva na temu kuće od slame, zemljane žbuke i zeleni krovovi.

Iza nas je još jedno prekrasno druženje, zajedničko učenje i veliki posao. Na drugom modulu Akademije prirodnog graditeljstva, održanom od 1. do 4. srpnja 2021. kroz teoretski i praktični rad, sudionici su naučili kako obraditi i ugraditi bale slame u drvenu konstrukciju, pretvoriti ilovaču iz iskopa u kvalitetnu zemljanu žbuku i ugraditi ekstenzivni zeleni krov na kojem rastu sukulenti. Uz puno smijeha i dobre energije, sagrađena je demonstracijska kuća, a kroz proces gradnje svi sudionici su imali priliku probati raditi električnim alatima, motornom pilom, zidarskim alatima... i svi su imali priliku pogriješiti i naučiti važne lekcije – kroz pokušaje i ponavljanja tehnike prelaze iz glava u ruke.

Velika nam je čast i zadovoljstvo dijeliti znanje i iskustva s vrijednim polaznicima željnima učenja i stvaranja. Također, hvala Husqvarni koja nam osigurava vrhunsku tehničku podršku Husqvarna i Silky alatima i strojevima.

Akademiju prirodnog graditeljstva podržava Husqvarna i sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture. 

Foto: Matej Čelar

Ostale vijesti iz teme

ZMAG je u srpnju održao dvije kreativne radionice u sklopu ljetnog programa Ljeto kod Tesle Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Pročitaj više >
02 Kol 2021

Održan i drugi ciklus treninga za buduće stručnjake za mjerenje i praćenje društvenog utjecaja poduzeća međunarodnom metodologijom Economy for the Common Good (ECG).

Pročitaj više >
29 Srp 2021

U novom izdanju magazina D&D koji je na kioscima, inspirirajte se dobrim primjerima iz vrtova Kopenhagena i otoka Krka. 

Pročitaj više >
Više novosti