Agroekologija

Još jedna vrijedna volonterska akcija u ZMAG-ovom vrtu

02.11.2021.

Vrijedne ruke Volonterskog centra Zagreb ponovno su se okupile na Recikliranom imanju i sudjelovale u još jednoj volonterskoj akciji u ZMAG-ovom vrtu.

Nova volonterska akcija održana je 21. listopada 2021. u vrtu Recikliranog imanja u Vukomeriću. Nakon rujanske, posvećene terasastim gradicama, na listopadskoj akciji sva pažnja bila je usmjerena na donji vrt i povišene gredice ispred Edukacijskog centra. Volonteri su akciju započeli uklanjanjem preostalih sabljiki povrća i cvijeća, nakon čega je uslijedilo rahljenje tla i pljevljenje. Zatim je na red došlo punjenje gredica stajnjakom i, na koncu, malčiranje. Vrtekice su s volonterima kliknule na prvu – svi su na zadatak prionuli ozbiljno, ali s velikim osmjehom na licu, znajući da pridonose dobroj priči. U samo nekoliko sati bile su pripremljene gredice za jesensku sjetvu, a pritom su vrtekice podijelile korisne savjete i iskustvo o uzgoju povrća i začinskog bilja. Još jednom hvala Volonterskom centru Zagreb i Dunji koja je okupila volontere, učenicima I. gimnazije i njihovoj koordinatorici Vlasti te ostalim marljivim volonterima na sudjelovanju. Nadamo se da će se ova suradnja nastaviti i u budućnosti!

Ostale vijesti iz teme

06 Pro 2021

U sklopu drugog ciklusa Food Wave treninga za mlade, studentima Agronomskog fakulteta održana su predavanja o izazovima u području hrane, povezanosti ekološkog otiska i hrane te zdravoj i održivoj prehrani.

Pročitaj više >
23 Stu 2021

Na ovogodišnjoj konferenciji Naša dobra hrana razgovaralo se o nužnim promjenama prehrambenih i poljoprivrednih politika, očuvanju agrobioraznolikosti, solidarnim kratkim lancima opskrbe i pozitivnim primjerima ekoloških modela proizvodnje.

Pročitaj više >
12 Stu 2021

Konferenciju možete pratiti uživo ove subote od 10 do 15 sati putem Facebook i YouTube kanala ZMAG-a.

Pročitaj više >
Više novosti