IV. modul akademije prirodnog graditeljstva

16.07.2018.

Uspješno smo proveli 4. modul Akademije prirodnog graditeljstva i prošli polovicu edukacijskog programa predviđenog za 2018. godinu. Polaznici su usvojili tehnologiju post & beam straw bale konstrukcija tj. ugradnju bala slame u drvene okvire. Gradi se, nimalo jednostavna, spiralna građevina u obliku puževe kućice projektirana po Fibonaccijevom nizu. Ekipa od 20 polaznika je fenomenalno motivirana i uz odlične voditelje i predavače nalazimo rješenja za kompleksne tehničke, dizajnerske i organizacijske izazove i time pomičemo granice prirodnog graditeljstva na ovim prostorima. Veliki iskorak u radu kroz tehničku podršku nam je omogućila firma Drezga d.o.o / Husqvarna HR. Koristimo Husqvarna baterijske motorne pile i trimere i time ostvarujemo niz prednosti u radu bez buke, bez ispušnih plinova, sa smanjenim vibracijama, a s druge strane baterijski strojevi su iznimno otporni, snažni i precizni. O njihovim Silky sjekirama, pilama i mačetama di i ne pričam.Totalni gušt u radu. Hvala svim sudionicima i svima koji nam pomogli da ostvarimo još jedan dječji san. Radosni smo što svjedočimo stvaranju jednog pravog malog remek djela.

Ostale vijesti iz teme

ZMAG je u srpnju održao dvije kreativne radionice u sklopu ljetnog programa Ljeto kod Tesle Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Pročitaj više >
02 Kol 2021

Održan i drugi ciklus treninga za buduće stručnjake za mjerenje i praćenje društvenog utjecaja poduzeća međunarodnom metodologijom Economy for the Common Good (ECG).

Pročitaj više >
29 Srp 2021

U novom izdanju magazina D&D koji je na kioscima, inspirirajte se dobrim primjerima iz vrtova Kopenhagena i otoka Krka. 

Pročitaj više >
Više novosti