U sklopu "Hoću to! 5" projekta ugostili smo učenike područne škole Dubranec

02.11.2022.

U sklopu "Hoću to! 5" projekta, na Recikliranom imanju smo 25.10.2022. ugostili učenike 1.- 4. razreda područne škole Dubranec.

Premda nas vrijeme nije poslužilo, u kabanicama i gumenim čizmama te s kišobranima u rukama, uputili smo se obližnju šumu po naše "sirovine" za izradu predmeta iz mašte. Sa skupljenim kanticama smeća bacili smo se u kreativan proces te metodom upcyclinga izradili različite predmete i instalacije. Hranilica za ptice, posude za cvijeće, pernica, ogrlica - samo su neke od fantastičnih ideja koje su izradili učenici. 

U kontaktu s učiteljicama, saznali smo da se mališani nisu prehladili u šumi, što nas ohrabruje i za druge poduhvate i šetnje šumom u jesenskim uvjetima.

Projekt je podržala Zagrebačka županija kroz Javni natječaju za financiranje projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija u području zaštite okoliša i prirode u 2022. godini.

Ostale vijesti iz teme

U ponedjeljak, 27.11. 2023. održali smo posljednju ovogodišnju edukaciju za mlade o povezanosti hrane i klime koja se provodi u sklopu projekta Naša dobra hrana. 

Pročitaj više >
29 Stu 2023

Akciju sadnje hrasta lužnjaka u Turopoljskom lugu organizirao je LAG Zrinska gora - Turopolje u sklopu projekta "Pluća turopoljskog kraja."

Pročitaj više >
27 Stu 2023

U petak 17.11. 2023. posjetili smo obitelj Marelja koji grade jedinstvenu niskoenergetsku kuću od slame u Koprivnici. Pogledajte kako izgleda proces njene gradnje.

Pročitaj više >
Više novosti