Growing Growers – novi projekt ZMAG-a s fokusom na mlade poljoprivrednike

16.01.2019.

ZMAG kao partner provodi projekt Growing Growers, financiran sredstvima Europske komisije kroz program Erasmus+ - KA2 Strateška partnerstva za mlade.

Nositelji projekta i partneri ZMAG-a je organizacija AMA – Centar za ljude i prirodu iz Srbije. Glavni cilj projekta mapirati i istražiti potrebe mladih poljoprivrednika u Srbiji i Hrvatskoj te pružiti podršku njihovom povezivanju i vidljivosti. Kroz projekt će se komunicirati s mladim poljoprivrednicima i slušati njihove potrebe i sagledavati njihove stavove te kreirati online platforma kako bi se mogli bolje prezentirati te sa svojim radom i proizvodima upoznati zainteresiranu javnost.

Ne samo u našim zemljama nego i u cijeloj Europi opada broj ljudi koji proizvode hranu te se time degradiraju ruralna područja. To pogotovo obeshrabruje mlade ljude da ostanu živjeti u tim područjima te da počnu s proizvodnjom, a oni koji na kraju skupe snage i energiju za taj poduhvat suočavaju se sa čitavim nizom problema i prepreka. Projekt Growing Growers želi poduprijeti one koji su na tom iznimno bitnom i hrabrom putu.

Ukoliko poznajte mladu osobu koja se bavi proizvodnjom hrane, a dobro bi joj došla promocija i veća vidljivost molimo Vas da nam se obratite na naše kontakte.

Ostale vijesti iz teme

ZMAG je u srpnju održao dvije kreativne radionice u sklopu ljetnog programa Ljeto kod Tesle Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Pročitaj više >
02 Kol 2021

Održan i drugi ciklus treninga za buduće stručnjake za mjerenje i praćenje društvenog utjecaja poduzeća međunarodnom metodologijom Economy for the Common Good (ECG).

Pročitaj više >
29 Srp 2021

U novom izdanju magazina D&D koji je na kioscima, inspirirajte se dobrim primjerima iz vrtova Kopenhagena i otoka Krka. 

Pročitaj više >
Više novosti