Edukacija za održivi razvoj

Gostovali smo u Rijeci – Održivi razvoj: gdje smo sada?

21.06.2019.

Ponovno smo bili u Rijeci, ovog puta kao podrška dugogodišnjim partnerima i prijateljima iz udruge SMART.

Na SMART-ovoj konferenciji Održivi razvoj: Gdje smo sad?, održanoj u srijedu, 12. lipnja 2019. u Rijeci, pokušali smo odgovoriti upravo na to pitanje. ZMAG-ov aktivist i sociolog dr.sc. Dražen Šimleša govorio je o tome kako bi se o održivom razvoju trebalo učiti, koje su sve skrivene tajne i veze održivog razvoja i na što sve, u današnjem povezanom svijetu, trebamo paziti kada se bavimo održivim razvojem. Ekološki otisak, jedan sat za planet Zemlju, zdrava hrana iz Latinske Amerike, društvena i solidarna ekonomija, život na dug i planet na dug... samo su neke od tema kojima se SMART-ova konferencija bavila. Na kasnije održanom panelu, Šimleša je ujedno i ispričao kako se održivo življenje i permakultura prakticiraju na Recikliranom imanju i u ZMAG-u, odnosno kako se dobra ekonomija prakticira u ZMAG-ovoj Zadruzi za dobru ekonomiju.

Ostale vijesti iz teme

Predavanje o ekološkom otisku za škole koje sudjeluju u projektu Otapam li ledenjake? pratilo je 92 srednjoškolca koji su aktivno sudjelovali u traženju odgovora na pitanje kako smanjiti ekološki otisak.

Pročitaj više >

Novo i vrijedno izdanje u ZMAG-ovoj izdavačkoj djelatnosti je praktični priručnik Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj koji je dostupan za besplatno preuzimanje u našoj Bazi znanja.

Pročitaj više >

Aktualni projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost predstavlja Antonia Banović, voditeljica projekta.

Pročitaj više >
Više novosti