Edukacije za održivo življenje

Gostovali smo u Gimnaziji Karlovac

13.11.2023.

8.11.2003. smo gostovali u Gimnaziji Karlovac na predmetu Politička geografija kojeg vodi naša dugogodišnja suradnica, profesorica Margareta Kulaš.

Glavna tema je bila konzumerizam i povezanost s održivim razvojem i ekonomijom. Zanimljiv uvod u temu dala je prof. Martine Vičić Crnković  preko primjera kratkih priča "Poštovani kukci i druge jezive priče" autorice Maše Kolanović. U njenim pričama učenici i učenice su tražili odnos prema konzumerizmu, a nakon toga su uslijedile dvije radionice našeg Dražena Šimleše. U sklopu praktičnog dijela, dobili smo zanimljive stavove mladih o tome kako konzumerizam utječe na njihove živote, koliko ga i u kojim područjima smatraju problemom te koja su područja za njih potrebe bez kojih ne bi mogli.

Aktivnost je sufinancirana u sklopu projekta Naša dobra hrana kojeg financijski podržava Rosa-Luxemburg-Stiftung.

Ostale vijesti iz teme

U sklopu projekta "Kozmos" OŠ Dalj, otišli smo na krajnji istok Hrvatske održati predavanje o izazovima održivog razvoja za djelatnike škole.

Pročitaj više >

U ponedjeljak, 27.11. 2023. održali smo posljednju ovogodišnju edukaciju za mlade o povezanosti hrane i klime koja se provodi u sklopu projekta Naša dobra hrana. 

Pročitaj više >

Nakon što su učenici IX. Gimnazije bili kod nas na edukaciji, uslijedio je naš posjet njihovoj školi. Za gimnazijalce smo ovom prilikom pripremili 2 radionice recikliranja plastičnih vrećica pod vodstvom naše Mateje Medić,

Pročitaj više >
Više novosti