Gostovali smo na osmom Zagreb Book Festivalu

10.06.2022.

U subotu 28.5.2022. gostovali smo na završnoj panel diskusiji Zagreb Book Festivala.

Od 23. - 28.5.2022. održano je 8. izdanje književne manifestacije Zagreb Book Festival pod nazivom "Apokalipsa danas ili o odnosu prirode i društva". U sklopu manifestacije održano je šest panel diskusija na temu ekologije i odnosa ljudi prema okolišu, a naš Dražen Šimleša gostovao je na završnom panelu  s nizozemskom spisateljicom Evom Meijer pod nazivom Gdje sam ja u svemu tome?
"Okrećemo li se prirodi samo onda kad nam je najteže? Koliko smo sami spremni promijeniti svoje ukorijenjene modele ponašanja, loše navike i prihvatiti nužne promjene da bi zaštitili okoliš? Jesmo li svjesni vlastite odgovornosti?" - bila su glavna pitanja o kojima se diskutiralo.
Osim društva i ekonomije koje bi trebalo biti više usmjereno na pomoć prirodi, mi smo se u sklopu teme posebno dotaknuli i nužnosti utjecaja na javne politike, koju ZMAG kao centar znanja izrazito promovira i zagovara.

Ostale vijesti iz teme

20 Lip 2022

U suradnji s Interpretacijskim centrom baštine Banovine, ugostili smo na Recikliranom imanju učenike 5. i 6. razreda OŠ Jabukovac iz Petrinje.

Pročitaj više >

Na ovogodišnjem VG FESTU, festivalu urbane kulture u Velikoj Gorici, ZMAG je još jednom pokazao kako na jednostavan i maštovit način ponovno upotrijebiti predmete koji nas svakodnevno okružuju.

Pročitaj više >
14 Lip 2022

I ove smo godine sudjelovali na Greencajtu, najvećem zelenom festivalu u regiji koji se održao od 3. do 5. lipnja u prostorima stare Tvornice električnih žarulja i Rougemarin Parka u Zagrebu.

Pročitaj više >
Više novosti