Food Wave predavanje o hrani i klimi u zagrebačkoj VII. gimnaziji

16.06.2022.

U sklopu projekta Food Wave posjetili smo VII. Gimnaziju u Zagrebu te održali predavanje o povezanosti hrane i klime.

Na na naše iznenađenje, dočekala nas je popunjena najveća dvorana u školi u kojoj smo održali predavanje o otpadu od hrane i povezanosti klime s prehrambenim sektorom. Veliki interes mladih za ovu priču se nastavlja, a posebno nas je oduševio video materijal koji su učenici i učenice sami izradili nakon predavanja.

Video pod nazivom "Food Wave i kako razborito gospodariti hranom" možete pogledati OVDJE.

Edukacija se provodila u sklopu projekta "Food Wave – Empowering Urban Youth for Climate Action" za koji je Grad Milano okupio konzorcij od 27 partnera uključujući i Grad Zagreb, u okviru programa Development Education Awareness Raising (DEAR). Opći cilj projekta je povećanje znanja, svijesti i angažmana o održivim obrascima potrošnje i proizvodnje hrane za ublažavanje i prilagodbu klimatskim promjenama.


Ostale vijesti iz teme

21 Svi 2024

7 i 8. svibnja 2024. otputovali smo na jug do naših starih partnera iz LAG More 249. Ovaj put je mjesto edukativnih aktivnosti bio Pirovac i tamošnja osnovna škola.

Pročitaj više >
20 Svi 2024

Nakon uspješne prošlogodišnje radionice, ove smo godine održali trodnevnu radionicu u šumi pored Recikliranog imanja.

Pročitaj više >
20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
Više novosti