Food Wave predavanje o hrani i klimi u zagrebačkoj VII. gimnaziji

16.06.2022.

U sklopu projekta Food Wave posjetili smo VII. Gimnaziju u Zagrebu te održali predavanje o povezanosti hrane i klime.

Na na naše iznenađenje, dočekala nas je popunjena najveća dvorana u školi u kojoj smo održali predavanje o otpadu od hrane i povezanosti klime s prehrambenim sektorom. Veliki interes mladih za ovu priču se nastavlja, a posebno nas je oduševio video materijal koji su učenici i učenice sami izradili nakon predavanja.

Video pod nazivom "Food Wave i kako razborito gospodariti hranom" možete pogledati OVDJE.

Edukacija se provodila u sklopu projekta "Food Wave – Empowering Urban Youth for Climate Action" za koji je Grad Milano okupio konzorcij od 27 partnera uključujući i Grad Zagreb, u okviru programa Development Education Awareness Raising (DEAR). Opći cilj projekta je povećanje znanja, svijesti i angažmana o održivim obrascima potrošnje i proizvodnje hrane za ublažavanje i prilagodbu klimatskim promjenama.


Ostale vijesti iz teme

27 Ruj 2023

16. i 17. rujna 2023. na ZMAG-ovom Recikliranom imanju uspješno je održan festival Naša dobra hrana 7. Pogledajte i pročitajte kako nam je bilo.

Pročitaj više >
25 Ruj 2023

U suradnji s Interpretacijskim centrom baštine Banovine, ugostili smo učenike 7. i 8. razreda osnovne škole Jabukovac iz Petrinje.

Pročitaj više >
17 Ruj 2023

Početkom rujna ugostili smo 25 mladih iz Rumunjske, Cipra, Italije i Španjolske u sklopu Erasmus+ projekta Greenycrafts - manufactures for the future u organizaciji udruge 4 elementa. 

Pročitaj više >
Više novosti