Food Wave predavanje o hrani i klimi u zagrebačkoj VII. gimnaziji

16.06.2022.

U sklopu projekta Food Wave posjetili smo VII. Gimnaziju u Zagrebu te održali predavanje o povezanosti hrane i klime.

Na na naše iznenađenje, dočekala nas je popunjena najveća dvorana u školi u kojoj smo održali predavanje o otpadu od hrane i povezanosti klime s prehrambenim sektorom. Veliki interes mladih za ovu priču se nastavlja, a posebno nas je oduševio video materijal koji su učenici i učenice sami izradili nakon predavanja.

Video pod nazivom "Food Wave i kako razborito gospodariti hranom" možete pogledati OVDJE.

Edukacija se provodila u sklopu projekta "Food Wave – Empowering Urban Youth for Climate Action" za koji je Grad Milano okupio konzorcij od 27 partnera uključujući i Grad Zagreb, u okviru programa Development Education Awareness Raising (DEAR). Opći cilj projekta je povećanje znanja, svijesti i angažmana o održivim obrascima potrošnje i proizvodnje hrane za ublažavanje i prilagodbu klimatskim promjenama.


Ostale vijesti iz teme

Pogledajte novu epizodu emisije Koordinacija koja pokriva aktualne teme iz svijeta građevinarstva te donosi prilog sa Recikliranog imanja.

Pročitaj više >
16 Tra 2024

Prvog dana uskršnjih praznika, u sklopu izvannastavne aktivnosti "Činimo dobro uz otisak srca" posjetili su nas učenici 4. i 8. razreda OŠ Katarine Zrinski iz Krnjaka.

Pročitaj više >
13 Tra 2024

Ovom smo prilikom predstavili našu Društvenu banku sjemena i organizirali malu sjemensku razmjenu za sve zainteresirane, a naša aktivna članica Marcela Velfl održala je predavanje o adaptivnom vrtlarenju.

Pročitaj više >
Više novosti