Food Wave predavanje o hrani i klimi u zagrebačkoj VII. gimnaziji

16.06.2022.

U sklopu projekta Food Wave posjetili smo VII. Gimnaziju u Zagrebu te održali predavanje o povezanosti hrane i klime.

Na na naše iznenađenje, dočekala nas je popunjena najveća dvorana u školi u kojoj smo održali predavanje o otpadu od hrane i povezanosti klime s prehrambenim sektorom. Veliki interes mladih za ovu priču se nastavlja, a posebno nas je oduševio video materijal koji su učenici i učenice sami izradili nakon predavanja.

Video pod nazivom "Food Wave i kako razborito gospodariti hranom" možete pogledati OVDJE.

Edukacija se provodila u sklopu projekta "Food Wave – Empowering Urban Youth for Climate Action" za koji je Grad Milano okupio konzorcij od 27 partnera uključujući i Grad Zagreb, u okviru programa Development Education Awareness Raising (DEAR). Opći cilj projekta je povećanje znanja, svijesti i angažmana o održivim obrascima potrošnje i proizvodnje hrane za ublažavanje i prilagodbu klimatskim promjenama.


Ostale vijesti iz teme

18 Ruj 2022

U subotu 10. rujna 2022., udruga ZMAG organizirala je prigodnu proslavu svog 20-og rođendana na Recikliranom imanju Vukomerić.

Pročitaj više >

IV. po redu Akademija prirodnog graditeljstva održana je na Recikliranom imanju u Vukomeriću kroz ukupno 12 radnih dana raspoređena u 3 modula i 96 sati programa.

Pročitaj više >
05 Ruj 2022

29.8.2022. ugostili smo na Recikliranom imanju oko 70 djelatnika Plive povodom njihovog team buildinga.

Pročitaj više >
Više novosti