Food Wave akcija izrade povišenih gredica u novom zagrebačkom vrtu

12.06.2022.

U sklopu Food Wave edukacija za mlade aktiviste, organizirali smo volontersku akciju izrade povišenih gredica i uspostave novog urbanog vrta u samom centru Zagreba.

Volonterska akcija održana je 3.6.2022. u Gajevoj ulici, a cilj akcije bio je skupiti i očistiti poslijepotresni otpadni materijal, potaknuti svijest o recikliranju i ponovnoj upotrebi te započeti izgradnju povišenih gredica prema ideji krajobrazne arhitektice i socijalne dizajnerice Ana-Marije Vašiček.

Postojeća intervencija bila je prvi korak u izgradnji novog urbanog vrta i priprema za nadolazeći Food Wave trening koji će se održati u ovom prostoru, a kojim će se završiti treći ciklus Zimsko ljetne škole za mlade aktiviste. Pridružite nam se.

Imate između 15 i 35 godina i zanima vas urbano vrtlarenje, a volite i pripremati finu hranu? Prijavite se za sudjelovanje na besplatnim vrtlarskim i kulinarskim radionicama koje će se održati u subotu 18.6.2022. na adresi Gajeva 51A u Zagrebu.

Program nove Food Wave edukacije i obrazac za prijavu dostupni su OVDJE

Trening se provodi u sklopu projekta Food Wave – Empowering Urban Youth for Climate Action, za koji je Grad Milano okupio konzorcij od 27 partnera uključujući i Grad Zagreb u okviru programa Development Education Awareness Raising (DEAR). Opći cilj projekta je povećanje znanja, svijesti i angažmana o održivim obrascima potrošnje i proizvodnje hrane za ublažavanje i prilagodbu klimatskim promjenama. Kroz projekt Food Wave radi se na osnaživanju mladih kao katalizatora promjena u svojim lokalnim zajednicama s posebnim fokusom na sektor hrane.

Ostale vijesti iz teme

20 Lip 2022

U suradnji s Interpretacijskim centrom baštine Banovine, ugostili smo na Recikliranom imanju učenike 5. i 6. razreda OŠ Jabukovac iz Petrinje.

Pročitaj više >

Na ovogodišnjem VG FESTU, festivalu urbane kulture u Velikoj Gorici, ZMAG je još jednom pokazao kako na jednostavan i maštovit način ponovno upotrijebiti predmete koji nas svakodnevno okružuju.

Pročitaj više >
14 Lip 2022

I ove smo godine sudjelovali na Greencajtu, najvećem zelenom festivalu u regiji koji se održao od 3. do 5. lipnja u prostorima stare Tvornice električnih žarulja i Rougemarin Parka u Zagrebu.

Pročitaj više >
Više novosti